ΕΙΗΕΑ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Νίκος Χατζηνικολάου

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα τα 5 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΕΙΗΕΑ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Νίκος Χατζηνικολάου

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, το οποίο θα έχει διετή θητεία και πρόεδρο ξανά τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΗΕΑ αναφέρει σχετικά:

«Σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, τα μέλη της Ένωσης συνήλθαν σε ΓΣ για την εκλογή ΔΣ με διετή θητεία. Η ΓΣ εξέλεξε ομόφωνα τα 5 Τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του νέου Δ.Σ της ΕΙΗΕΑ.

Τα εκλεγέντα μέλη αμέσως μετά συγκροτήθηκαν σε ΔΣ ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Νίκος Χατζηνικολάου
Αντιπρόεδρος: Τάσος Μπούρας
Γραμματέας: Ιωάννης Φιλιππάκης
Ταμίας: Ανδρέας Κουρής
Μέλος: Κωνσταντίνος Γέρου
Αναπληρωματικό Μέλος: Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Αναπληρωματικό Μέλος: Κώστας Γκαβούνας

Κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης το ΔΣ προέβη σε απολογισμό της 2ετούς θητείας του. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι κατά την παρελθούσα διετία:

- Έγιναν συναντήσεις με την Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα αλλά και κλαδικούς φορείς για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις εφημερίδες.

- Υπήρξε έντονη δραστηριοποίηση με σκοπό την εκπόνηση προγράμματος ενίσχυσης των εφημερίδων.

- Επανεργοποιήθηκε η σχέση της ΕΙΗΕΑ με την ΕΝΡΑ (Ένωση Ευρωπαίων Εκδοτών). Παράλληλα, ο κ. Ν. Χατζηνικολάου εξελέγη στο ΔΣ της ΕΝPA.

- Επετεύχθη σημαντική διεύρυνση των μελών της Ένωσης. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της θητείας του ΔΣ οι εφημερίδες που εκπροσωπούνταν ήταν 9. Δεν απορρίφθηκε καμία αίτηση εγγραφής στην ΕΙΗΕΑ. Σήμερα επί συνόλου 21, εκπροσωπούνται 17 ημερήσιες εφημερίδες.

- Εκδίδει 2 μηνιαία Ενημερωτικά Δελτία με κλαδικά θέματα και με άρθρα και δημοσιεύσεις στον Διεθνή Τύπο που αφορούν στον κλάδο των εφημερίδων. Τόσο τα Ενημερωτικά Δελτία όσο και τα Δελτία για τον Διεθνή Κλαδικό Τύπο, αποστέλλονται αποκλειστικά στα μέλη της ΕΙΗΕΑ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας