Μαρινάκης - NOVA: Το... έργο που είδαμε με την ΑΕΚ και η φετινή πρόταση Ιβάν

Ο ξανθομάλλης Κορνίλιους και η προσπάθεια του Σαββίδη, μόλις τον περασμένο Αύγουστο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Μαρινάκης - NOVA: Το... έργο που είδαμε με την ΑΕΚ και η φετινή πρόταση Ιβάν

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπαθεί να αποκτήσει τη Forthnet και κατ’ επέκταση τη NOVA κι αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Όμως, δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στη χώρα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συνδρομητική τηλεόραση και κάποια ποδοσφαιρική ομάδα έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Τον δρόμο έχει ανοίξει η ΑΕΚ πριν από αρκετά χρόνια ενώ προσπάθησε να τα καταφέρει μόλις το περασμένο καλοκαίρι και ο Ιβάν Σαββίδης.

Η περίπτωση της ΑΕΚ

Ο Μιχάλης Τροχανάς, τον Αύγουστο του 1997, ήταν ακόμα ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Όμως έψαχνε διάδοχο. Τότε εμφανίζεται η ENIC και η αγγλική πολυεθνική αναλαμβάνει την ΑΕΚ.

Άλλοι δύο δημοσιογράφοι εκτός Sport24 media

Πρόκειται για την English National Investment Company που είχε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τότεναμ και τη Ρέιντζερς, στην Τσεχία τη Σλάβια Πράγας, στην Ιταλία τ η Βιτσέντσα,

Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Πέτρος Στάθης. Τα χρόνια πέρασαν και ενώ η ENIC αναζητά αγοραστές. Κάπως έτσι εμφανίζεται ο Κορνίλιους Σίρχαουζ. Ο ξανθομάλλης Ολλανδός, ένας λογιστής από το Άμστερνταμ που αναλαμβάνει να βελτιώσει τα οικονομικά της ομάδας. Εργάζεται για λογαριασμό της Netmed.

Εποχές SuperSport

Πλέον μετά την ENIC και η Netmed γίνεται μέτοχος της ΑΕΚ. Η εταιρεία δηλαδή που είχε ήδη το SuperSport ή Filmnet.
Πέρασε ένας χρόνος για να ανακοινωθεί ότι η ENIC μαζί με τη Netmed πωλούν την ΑΕΚ αφού έχουν υπογράψει μαζί της για δέκα χρόνια. Είναι η εποχή που η ΑΕΚ περνά στον επιχειρηματία Σκλαβενίτη που παρουσιάζει τον εντεταλμένο σύμβουλο επί θεμάτων ποδοσφαίρου και νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, κύριο Χρυσόστομο Ψωμιάδη…

«Στην τελική ευθεία το deal Μαρινάκη για τη Nova»

Είναι όμως η εποχή που συνδρομητική και μια ομάδα έχουν την ίδια ιδιοκτησία. Χωρίς αντιδράσεις και φωνές…

Η περίπτωση Σαββίδη

Πριν από λίγες ημέρες φτάσαμε πολύ κοντά σε κάτι ανάλογο με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη. Τον περασμένο Αύγουστο , ο ΠΑΟΚ είχε μείνει χωρίς τηλεοπτική «στέγη» και το Open TV του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη στόχευε στην κάλυψη των εντός έδρας αναμετρήσεων του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε καταθέσει πρόταση συνεργασίας σε όσες ομάδες της Super League δεν είχαν βρει ακόμα κανάλι. Σε όλες εκτός από τον Άρη.
Εκτός τηλεοπτικής «στέγης» είχαν μείνει ο ΟΦΗ, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, Λαμία και ο Άρης οι οποίοι τελικά συμφώνησαν με την ΕΡΤ και ο Άρης με τη NOVA. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι το καλοκαίρι όταν οι τηλεοπτικά άστεγες ομάδες έψαχναν κανάλι. Χωρίς αντιδράσεις και φωνές και τότε...

Ο χορηγός

Εμμέσως είναι δεδομένο ότι για ένα χρόνο, οι ομάδες της Super League εισέπρατταν χρήματα από τον Ιβάν Σαββίδη. Η ΣΟΥΡΩΤΗ, εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη ήταν πέρυσι ο χορηγός της διοργανώτριας.