Απολύθηκαν Τσώχος, Σωτηρόπουλος από το αθλητικό του ΣΚΑΪ

Η αθλητική εκπομπή που κόπηκε και η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ και για το «Εθνος»

Απολύθηκαν Τσώχος, Σωτηρόπουλος από το αθλητικό του ΣΚΑΪ

Απολύθηκαν από τον ΣΚΑΪ οι αθλητικοί συντάκτες Μιχάλης Τσώχος και Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος. Μάλιστα και οι δύο δεν είχαν κλείσει χρόνο στο κανάλι και συνεπώς απομακρύνθηκαν χωρίς αποζημίωση.

Εργάζονταν και οι δύο στην εκπομπή «Goal Χωρίς Σύνορα», η οποία κόπηκε οριστικά από το πρόγραμμα του σταθμού.

Για τις δύο απολύσεις αλλά και τις εξελίξεις στο «Έθνος» ο ΠΣΑΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για τη διακοπή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, μόλις λίγο καιρό μετά την επανακυκλοφορία του, η οποία γέννησε με ελπίδα όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τους εργαζόμενους στην απώλεια των εργασιακών τους δικαιωμάτων και στην ανεργία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον Τύπο στη χώρα. Ο ΠΣΑΤ ζητά από την ιδιοκτησία του ΕΘΝΟΥΣ να απορροφήσει τους αθλητικούς συντάκτες στα άλλα Μέσα του Ομίλου, ώστε να μην επιδεινωθεί το ήδη κακό κλίμα.

Αποχώρηση Σόμογλου από το sdna: «Δύο ολοκληρωτικά αντίθετες αθλητικές κοσμοθεωρίες»

Καταδικάζει επίσης την απομάκρυνση δύο δημοσιογράφων με πολυετή πορεία στον χώρο της τηλεοπτικής αθλητικής δημοσιογραφίας, από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, οι οποίοι δεν είχαν κλείσει ούτε ένα χρόνο εργασίας και η απόλυσή τους γίνεται δυστυχώς, χωρίς αποζημίωση. Ο Σύνδεσμος καλεί την ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ να αναθεωρήσει την απόφασή του για τους δύο δημοσιογράφους του σταθμού.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν για τη μεγάλη ανεργία που έχει πλήξει τον χώρο του Τύπου και αφορά και πολλούς αθλητικούς συντάκτες οι οποίοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Τέλος, ο ΠΣΑΤ δηλώνει αλληλέγγυος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβει η ΕΣΗΕΑ».