Στην ΕΡΤ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Την Παρασκευή τα ξημερώματα ξεκινάει το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Κορέα. Η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε πως θα είναι δίπλα στις προσπάθειες των μελών της ελληνικής αποστολής.

 Στην ΕΡΤ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου και η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού. Απλά να σημειώσουμε πως οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης ξεκινούν τις προσπάθειές τους την Παρασκευή το πρωί και όχι το Σάββατο όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ.

Αναλυτικά

«H ΕΡΤ για άλλη μία φορά κοντά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα! Συνεπής στο ραντεβού της με τον υγρό στίβο εξασφάλισε τα δικαιώματα του 18ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου Ανδρών – Γυναικών, που θα διεξαχθεί από τις 12 ώς τις 28 Ιουλίου 2019 στην Γκουανκζού της Νότιας Κορέας.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ SPORTS και τα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ, οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 2.600 αθλητές από 194 χώρες. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 49 αθλητές και αθλήτριες.

Εκπροσώπηση θα υπάρξει στο πόλο ανδρών και γυναικών (13 άνδρες και 13 γυναίκες), στην καλλιτεχνική κολύμβηση (12 γυναίκες), στις καταδύσεις (2 άνδρες), στα αγωνίσματα της κολύμβησης (5 άνδρες και 2 γυναίκες), καθώς και στο open water swimming (ένας άνδρας και μία γυναίκα).

Η ΕΡΤ SPORTS θα ακολουθήσει την πορεία της εθνικής αποστολής από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα θα ανοίξουν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης το Σάββατο 13 Ιουλίου, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους το Σάββατο 20 Ιουλίου.

Οι καταδύσεις θα διαρκέσουν από τις 12 ώς τις 20 Ιουλίου.

Το πόλο ξεκινάει 14 Ιουλίου με την εθνική ομάδα γυναικών, ενώ η εθνική των ανδρών αναλαμβάνει δράση μία μέρα αργότερα.

Οι τελικοί της υδατοσφαίρισης είναι προγραμματισμένοι για την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου, αντίστοιχα. Στην ανοιχτή θάλασσα (open water swimming), οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 13 ώς τις 19 Ιουλίου.

Τελευταίοι στη μάχη ρίχνονται οι Έλληνες κολυμβητές, καθώς τα αγωνίσματα της κολύμβησης ξεκινούν 21 Ιουλίου και ολοκληρώνονται 28 Ιουλίου».