Ο «έρωτας» ΕΡΤ - ΠΑΟΚ αξίας 22 εκ. ευρώ και γιατί η NOVA θεωρεί ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη

Η διπλή καταγγελία του Ολυμπιακού, το έγγραφο που δείχνει τι υποστηρίζει η συνδρομητική και η θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο «έρωτας» ΕΡΤ - ΠΑΟΚ αξίας 22 εκ. ευρώ και γιατί η NOVA θεωρεί ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη

Ο «έρωτας» δεν κρύβεται. Εν προκειμένω ο έρωτας ΕΡΤ-ΠΑΟΚ. Μόνο που η NOVA υποστηρίζει ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη της και θέλει να χαλάσει τον... γάμο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η συμφωνία ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχει επέλθει εδώ και μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συμφωνία, η οποία φτάνει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ποσό ιδιαίτερα υψηλό κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του Ολυμπιακού.

Στην ΕΡΤ με 22.5 εκ. ευρώ οι αγώνες του ΠΑΟΚ μέχρι το 2022

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) από τις 26 Ιουνίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία καθώς την προηγούμενη ημέρα, υπήρξε η πληροφορία ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και ΠΑΟΚ. Γι' αυτήν ενημερώθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και η NOVA.

Κόντρα Ολυμπιακού και ΕΡΤ! (pics)

Τα περί συμφωνίας επιβεβαίωσε μια ημέρα αργότερα, στις 27 Ιουνίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Ιωάννης Δρόσος μέσω επίσημης επιστολής του προς τον Άρειο Πάγο μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ για ΠΑΟΚ: «Σκανδαλώδεις συμφωνίες με χρήματα εκτός λογικής»

Χθες, 3 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα, υποτίθεται ότι έληγε η προθεσμία για να κάνει την αντιπρότασή της η NOVA, η οποία έχει θεωρητικά τον τελευταίο λόγο. Μόνο που η NOVA υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η 9η Ιουλίου και όχι η χθεσινή.

Θεωρεί ότι αυτό προκύπτει από το έγγραφο του κ. Δρόσου προς τον Άρειο Πάγο. Σε αυτό, η πλευρά της ΕΡΤ δια του κ. Δρόσου υποστηρίζει ότι η τελική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ επήλθε την Τρίτη 25 Ιουνίου. Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο:


Με βάση αυτό το δεδομένο, η NOVA -όπως υποστηρίζει- έχει δέκα εργάσιμες ημέρες για να καταθέσει τη δικής της πρόταση. Ως εκ τούτου, η προθεσμία λήγει την προσεχή Τρίτη 9 Ιουλίου και όχι χθες. Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι κάτι θα αλλάξει και ο ΠΑΟΚ θα μείνει στη NOVA. Αν όμως ισχύουν όσα υποστηρίζουν στη Συνδρομητική, ο «έρωτας» ΕΡΤ - ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα γίνει... γάμος.

Εντελώς διαφορετική είναι η θέση του ΠΑΟΚ, ο οποίος υποστηρίζει ότι έλαβε την πρόταση από την κρατική τηλεόραση στις 18 του Ιούνη και άμεσα την κοινοποίησε στο συνδρομητικό. Ως εκ τούτου, οι δέκα εργάσιμες ημέρες μετρούν από τότε. Την ίδια θέση φέρεται να έχει και η ΕΡΤ.