One TV με μυρωδιά... Mega - Το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη που θέλει και το όνομα και τη χάρη

Πότε η προσωρινή άδεια γίνεται μόνιμη - Οι μεταγραφές που έρχονται στο προσκήνιο και η μάχη για την ταινιοθήκη

One TV με μυρωδιά... Mega - Το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη που θέλει και το όνομα και τη χάρη

One TV με μυρωδιά... Mega καθώς έχοντας πλέον αποκτήσει άδεια εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης με απόφαση του ΕΣΡ, το One Channel είναι έτοιμο να εκπέμψει πανελλαδικά. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι χρειάζεται ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Αυτό αναμένεται να προκύψει με μεταγραφές και σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι υποψήφιοι -κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη συμφωνήσει- είναι πρώην εργαζόμενοι στο Mega. Άλλωστε και αρκετοί από τους νυν εργαζόμενους στο One προέρχονται από το Mega.

One TV: Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Mega όμως μπορεί να θυμίζει και το πρόγραμμα καθώς επίκειται ο πλειστηριασμός για την ταινιοθήκη. Προφανώς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι ένας από τους διεκδικητές.

Το όνομα του καναλιού

Υπάρχει όμως και το «σήμα», δηλαδή το όνομα του καναλιού. Στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Αυτή που λέει ότι είναι πιθανό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα παρεμφερές όνομα. Για παράδειγμα το «Mega One» από το οποίο μπορεί σιγά σιγά να... χαθεί το δεύτερο συνθετικό. Άλλωστε το «Mega One», είχε ακουστεί στο παρελθόν ως όνομα του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη.

One TV: Αυξάνεται το πρόγραμμα - Η νέα εκπομπή στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τι πιθανότερο είναι οι όποιες εξελίξεις να τρέξουν μετά τις 25 Ιουνίου και ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Το ΕΣΡ έδωσε ομόφωνα την άδεια εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης στο One. Χρειάζεται όμως να περάσουν 15 ημέρες από την ημέρα της απόφασης. Είναι το διάστημα κατά το οποίο μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις από τυχόν ενδιαφερόμενους. Επίσης για να γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ και να ξεκινήσει το κανάλι να μεταδίδει και επίγειο σήμα σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη μεταγραφή αθλητικού συντάκτη στο One Channel

Οσον αφορά την απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει ότι «οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες και ανήκουν σε ένα φυσικό πρόσωπο». Επίσης, ότι «από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι το φυσικό πρόσωπο που ελέγχει οικονομικά την εταιρεία, με την ιδιότητα του αποκλειστικού μετόχου της, δεν είναι το ίδιο πραγματικός δικαιούχος των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτεται από αυτό άλλο πρόσωπο».