Ε.Ι.Η.Ε.Α: «Συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης για το μέλλον του Τύπου»

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τη δυσκαρέσκειά, αλλά και την ανησυχία της για το μέλλον του και την ανεξαρτησία του Τύπου.

Ε.Ι.Η.Ε.Α: «Συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης για το μέλλον του Τύπου»

Για «αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες που παρακολουθούν απαθείς τη διαιώνιση των προβλημάτων των εφημερίδων», «"πολυδιαφημισμένα" μέτρα στήριξης που ουδέποτε παρουσιάσθηκαν», αλλά για «συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του Τύπου» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.), καταλήγοντας ότι με τις αυτές τις κυβερνητικές πρακτικές θα υπάρχουν συνέπειες στην ανεξαρτησία του Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του Τύπου. Τα "πολυδιαφημισμένα" μέτρα στήριξης ουδέποτε παρουσιάσθηκαν και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες παρακολουθούν απαθείς τη διαιώνιση των προβλημάτων των εφημερίδων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν στην ανεξαρτησία της έντυπης ενημέρωσης.

Αθήνα, 10 Απριλίου 2019»