Κανάλι Μαρινάκη: Πότε βγαίνει στον αέρα, τα δύο ονόματα και τα επόμενα βήματα για την άδεια

Γιατί μπορεί να εκπέμψει σύντομα και τα τρία ονόματα που ακούγονται για τη θέση της Πόπης Τσαπανίδου

Κανάλι Μαρινάκη: Πότε βγαίνει στον αέρα, τα δύο ονόματα και τα επόμενα βήματα για την άδεια

Είναι ο νέος ισχυρός παίκτης στον χώρο των καναλαρχών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζει το κανάλι του καθώς ήταν ο μοναδικός που διεκδίκησε και πήρε τη μία από τις δύο ορφανές τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα, η διαδικασία προχωρά ήδη καθώς ο σχετικός φάκελος που κατατέθηκε από την Alter Ego αποσφραγίστηκε και πλέον έως τον Μάιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και ο απαραίτητος σε αυτές τις περιπτώσεις έλεγχος του πόθεν έσχες του.

Ο φάκελος που είχε καταθέσει στο ΕΣΡ ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποσφραγίστηκε και πλέον απομένει ο έλεγχος πόθεν έσχες. Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τον Μάιο. Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης θα καταβάλει την πρώτη δόση από τα 35 εκατομμύρια ευρώ του συνολικού τιμήματος.

Το πιο πιθανό είναι το νέο κανάλι να εκπέμψει ολοκληρωμένο πρόγραμμα τη σεζόν 2019-2020. Νωρίτερα όμως αναμένεται να έχει εκπέμψει διαδικτυακά με 6ωρο ή 8ωρο πρόγραμμα, το οποίο θα προβάλλεται μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει κατοχυρώσει δύο ονόματα για το νέο κανάλι. Πρόκειται για το «One Channel» και το «INTV». Τα δύο ονόματα έχουν γίνει δεκτά από την επιτροπή ανταγωνισμού και αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι το δεύτερο.

Το κανάλι θα βρίσκεται στο Μπουρνάζι και συγκεκριμένα στις παλιές εγκαταστάσεις του ALTER, οι οποίες έχουν ήδη ανακαινιστεί.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης ή η αντικαταστάτρια της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία ήταν γενική διευθύντρια αλλά αποχώρησε πρόσφατα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι πιθανή η λύση του Σταμάτη Μαλέλη αν και στο προσκήνιο έχουν βγει επίσης τα ονόματα της Όλγας Τρέμη και του Γιάννη Πρετεντέρη.