Ο «Φόντακας» του Θρύλου, συναντά απόψε τη Φωτεινή Βελεσιώτου

Η πορεία του από τις γειτονιές του Ρέντη έως την καθιέρωση και την πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού κι ένα αγαπημένο λαϊκό τραγούδι της εποχής.

Ο «Φόντακας» του Θρύλου, συναντά απόψε τη Φωτεινή Βελεσιώτου

Στον «Φόντακα» του Ολυμπιακού, Γιώργο Σιδέρη, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των γηπέδων», σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 18/1, 21.00). Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής διηγείται τη ζωή του, από την εποχή που ως έφηβος δούλευε στις γειτονιές του Ρέντη για να φτάσει να καθιερωθεί ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Άνθρωποι που βρέθηκαν στο γήπεδο μαζί του, είτε ως συμπαίκτες είτε ως αντίπαλοι, «μοιράζονται» τις ιστορίες τους, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ένδοξη διετία 1965-1967, όταν, με την καθοδήγηση του Ούγγρου προπονητή Μάρτον Μπούκοβι, ο κορυφαίος σκόρερ κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πήρε μεταγραφή σε ξένη ομάδα. Στο επεισόδιο συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύοντας ένα αγαπημένο λαϊκό τραγούδι της εποχής.

Τα 13 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου, Γιώργο Σιδέρη και Αντώνη Αντωνιάδη, και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.