Ποιοι απολύθηκαν από το Open TV και η απάντηση της Στάη στις «χολερικές κυρίες του διαδικτύου»

Για περικοπές κάνουν λόγο οι απολυμένοι, γιατί εξοργίστηκε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου.

Ποιοι απολύθηκαν από το Open TV και η απάντηση της Στάη στις «χολερικές κυρίες του διαδικτύου»

Απολύσεις και οργή από την Έλλη Στάη στο Open TV ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Οι απολυμένοι κάνουν λόγο για περικοπές, οι πληροφορίες για περισσότερες απολύσεις και η Έλλη Στάη αντέδρασε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο εξοργισμένη φώναζε στους συνεργάτες της.
Δύο από τους απολυμένους, η Νανά Παλαιτσάκη και ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, σχολίασαν στα social media

Η Νανά Παλαιτσάκη έγραψε στο instagram: «30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και πήρα την πρώτη μου απόλυση από το OPEN BEYOND. Καλά Χριστούγεννα».

O Π. Ραφαηλίδης έγραψε κι αυτός στο instagram: ««Απολύθηκα από το Open… λόγω περικοπών. Αυτή είναι η κατάληξη μιας συνεργασίας που ξεκίνησε με υποσχέσεις, με σχέδια, με επαίνους στο πρόσωπό μου. Μια κατάληξη πραγματικά… «beyond” my imagination. Παρά το αρχικό σοκ, αναρωτήθηκα για το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως φταίω αφού έδειξα εμπιστοσύνη ενώ δεν έπρεπε, μιας και ο δικός μου λόγος ήταν συμβόλαιο. Ευχαριστώ από καρδιάς για τα μηνύματα όλων εκείνων που με σκέφτηκαν δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους. Δεν νιώθω μόνος και δυστυχώς δεν είμαι μόνος, αφού αιφνιδίως και απροειδοποίητα μαζί με εμένα απομακρύνθηκαν και άλλοι αξιόλογοι συνάδελφοι. Και όπως ενημερώθηκα ακολουθεί και συνέχεια. Σε έναν έναν ξεχωριστά θα ευχηθώ καλές γιορτές και θα πω αυτό που λέω πάντα «όλα για καλό». Εν αναμονή λοιπόν του καλού όλων μας».

View this post on Instagram

"Απολύθηκα από το Open λόγω... περικοπών». Αυτή ήταν η κατάληξη μίας συνεργασίας που ξεκίνησε με υποσχέσεις, με σχέδια, με επαίνους στο προσωπο μου. Μία κατάληξη πραγματικά ... *beyond* my imagination. Παρά το αρχικό σοκ , αναρωτήθηκα για το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως φταίω αφού έδειξα εμπιστοσύνη ενώ δεν έπρεπε, μιας και ο δικός μου λόγος ήταν όντως συμβόλαιο. Ευχαριστώ από καρδιάς για τα μηνύματα όλων εκείνων που με σκέφτηκαν δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους. Δεν νιώθω μόνος, και δυστυχώς δεν είμαι μόνος αφού αιφνιδίως και απροειδοποίητα μαζί με μένα, απομακρύνθηκαν κι άλλοι αξιόλογοι συνάδελφοι και συνεργάτες. Κι όπως ενημερώθηκα ακολουθεί και συνέχεια. Σε έναν έναν ξεχωριστά θα ευχηθώ καλές γιορτές και θα πω αυτό που όλοι λένε πάντα: "όλα για καλό". Εν αναμονή λοιπόν του καλού όλων μας.

A post shared by Panagiotis Rafailidis (@panagiotis_ruff) on

Όσον αφορά την Έλλη Στάη, η Τίνα Μεσσαροπούλου έγραψε στο tinasmess: «Τι κι αν οι πόρτες ήταν κλειστές, οι φωνές της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, Ελλης Στάη, ακούγονταν μέχρι έξω. Τώρα σε ποιους φώναζε; Μέσα στο γραφείο ήταν η σκηνοθέτις του δελτίου, αλλά και στελέχη του ενημερωτικού τομέα του καναλιού Η Στάη σε έξαλλη κατάσταση φώναζε στους παρευρισκόμενους ότι είναι άσχετοι από τηλεόραση και πως την βγάζουν σαν μύγα. Μάλιστα, ήταν τόσο απότομη που η σκηνοθέτις έβαλε τα κλάματα και βγήκε από το γραφείο σε άσχημη κατάσταση.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κανάλι είναι ότι δεν μιλάει κανείς στη Στάη, ενώ όλοι έχουν να λένε για το «ύφος εκατό καρδιναλίων της “σιδηράς κυρίας της δημοσιογραφίας».

Η Έλλη Στάη έγραψε στο twitter: «Οι χολερικές κυρίες του διαδικτύου συνεχίζουν να ακούνε φωνές και να βλέπουν… οράματα για εμάς στο OpenTv. Δεν ιδρώνει το αυτί μας.
YΓ: Να προσέχουν τα μεγάλα sites τα copy paste των χολερικών».