Ποιος αγόρασε το κτίριο της Ελευθεροτυπίας - Τι σχέση έχει με το Καραϊσκάκη και τη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελπίδα για τους πρώην εργαζόμενους - Οι πιθανότητες να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Ποιος αγόρασε το κτίριο της Ελευθεροτυπίας - Τι σχέση έχει με το Καραϊσκάκη και τη Νέα Φιλαδέλφεια

Στην εταιρεία «VALUE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», ανήκει πλέον το κτίριο της Ελευθεροτυπίας στον Νέο Κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αυτή που πλειοδότησε στη σχετική διαδικασία με το τίμημα να ανέρχεται στα 10.800.000 ευρώ. Η εταιρεία κατέβαλε το 1/3 του τιμήματος με επιταγή ημέρας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία να εισπράξουν μέρος των οφειλομένων.

Η εταιρεία συνδέεται με τη γνωστή εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, η οποία αυτό τον καιρό κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη και του γηπέδου της Λάρισας.

Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας είναι ένα κτίριο γραφείων 14.500 τ.μ. της Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις επί της οδού Μίνωος στο Νέο Κόσμο. Τα τελευταία σενάρια ήθελαν Γάλλους να ενδιαφέρονται για την αγορά αλλά τελικά δεν προχώρησαν σε αυτή.

Η εταιρεία VALUE Τουριστική έχει ως κύριο αντικείμενό της την αγορά οικοπεδικών εκτάσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας για την ανέγερση, λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων, καταλυμάτων και εν γένει τουριστικών εγκαταστάσεων, όπως και την αγορά ή και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων κυριότητος τρίτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε με τη νομική μορφή της ανώνυμης εταιρείας το 2014, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, ενώ στα μέλη του δ.σ. είναι οι κ.κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Νίκος Δήμτσας και Δέσποινα Δαγτζή- Γιαννακάκη.

Πάντως πριν από λίγο κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι στο ακίνητο υπάρχουν πολεοδομικοί περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την μετατροπή του σε ξενοδοχείο με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων.