Πέθανε ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος

Ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος

Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος, σε ηλικία 76 ετών. Είχε μακρά παρουσία στις Βρυξέλλες ως ανταποκριτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η ΕΣΗΕΑ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συναδέλφου Κωστή Βέρρου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το βιογραφικό του

Γεννημένος στην Αθήνα το 1947 αποφοίτησε το 1965 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στην διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Άρχισε τη μακρά διαδρομή του ως ακόλουθος Τύπου σε ελληνικές πρεσβείες, για να καταλήξει ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες,όπου κέρδισε την εμπιστοσύνη και του τότε προέδρου της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ.

Εξελέγη κατ′ επανάληψη σε κορυφαίες θέσεις, υπήρξε γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο, ενώ στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του πρότεινε να εργαστεί ως μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου στην Κομισιόν.

Με αφετηρία το υπουργείο Εξωτερικών μεταπήδησε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών υπηρετώντας διαδοχικά στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και το 1981 στο Στρασβούργο, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το 1982 παραιτήθηκε από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών για να εργαστεί σαν ανταποκριτής της Βραδυνής και Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες, αλλά και για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Antenna. Παράλληλα με την συνεργασία του με τον Antenna, το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση ειδήσεων του Μακεδονία TV ως τον Ιούνιο 2012.

Συγχρόνως (1989-95) ασχολούμενος και με τα κοινά, διατέλεσε διαδοχικά Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο.

Το 1994 διέκοψε την ενεργό δημοσιογραφία και έως το 1999 έγινε μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για την Ενέργεια, τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και την Κοινωνική Οικονομία και συνυπεύθυνος για την Πολιτική του Περιβάλλοντος.

naftemporiki.gr