Ο ΕΣΑΚΕ πάει ΕΡΤ, η Foοtball League πάει ΕΡΤ και το νέο αθλητικό κανάλι έρχεται

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αποκάλυψε πως βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την επόμενη διετία.

Ο ΕΣΑΚΕ πάει ΕΡΤ, η Foοtball League πάει ΕΡΤ και το νέο αθλητικό κανάλι έρχεται

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε στα εγκαίνια του περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στη ΔΕΘ και τόνισε πως η λίγκα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική στέγη των ομάδων που δεν έχουν συνάψει μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε λόγο για διετές συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Football League στο ποδόσφαιρο και πλέον όλα δείχνουν ότι ενεργοποιείται το σχέδιο για τη δημιουργία αθλητικού τηλεοπτικού καναλιού από την ΕΡΤ.

Ο δρόμος ουσιαστικά άνοιξε με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ και των 7 μέχρι πρότινος τηλεοπτικά άστεγων ομάδων (ΠΑΟ, Αρης, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Λαμία)

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έχει συζητηθεί και η κυβέρνηση είναι θετική στη δημιουργία ενός καναλιού το το οποίο θα περιλαμβάνει τις αθλητικές μεταδόσεις, από τη SuperLeague, τη Basket League, το Πόλο, επαναλήψεις από δημοφιλή αθλητικά γεγονότα, ντοκιμαντέρ και αθλητικές και πολιτικές ειδήσεις. Ο σταθμός αυτός θα πάρει τη θέση ενός από τα 4 δορυφορικά προγράμματα που μεταδίδει ελεύθερα- άνευ οικονομικού ανταλλάγματος- η ΕΡΤ στο επίγειο μπουκέτο της.