«Ποπ & Ροκ» στο προσκήνιο: Άλλαξε χέρια ο τίτλος του μουσικού περιοδικού

Το θρυλικό μουσικό περιοδικό «Ποπ & Ροκ» που ιδρύθηκε από τους Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Ζουγρή και Βάσο Τσιμιδόπουλο και κυκλοφόρησε το 1978 κατοχυρώθηκε σήμερα στον Γιώργο Κούρτη.

«Ποπ & Ροκ» στο προσκήνιο: Άλλαξε χέρια ο τίτλος του μουσικού περιοδικού

Κινητικότητα μετά από αρκετό καιρό για το «Ποπ&Ροκ», 8 χρόνια μετά την διακοπή της κυκλοφορίας του, σύμφωνα με το e-tetradio.gr. Ο τίτλος του θρυλικού μουσικού περιοδικού, του οποίου βασικοί συντελεστές ήταν -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Πετρίδης και ο Κώστας Ζουγρής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου κατοχυρώθηκε σήμερα στον Γιώργο Κούρτη, με την σχετική αίτηση να έχει κατατεθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο νέος ιδιοκτήτης του «Ποπ&Ροκ», από τους ιδιοκτήτες της «Μουσικοεκδοτικής» που εξέδιδε για μερικά χρόνια το περιοδικό.

Το μουσικό περιοδικό Ποπ & Ροκ ιδρύθηκε από τους Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Ζουγρή και Βάσο Τσιμιδόπουλο. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1978 και κάλυπτε τη διεθνή και εγχώρια μουσική πραγματικότητα ενώ η κυκλοφορία του σταμάτησε το 2012.

Μέσα από τις σελίδες του καταγράφηκαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό οι τάσεις και οι εξελίξεις στον χώρο της ξένης κυρίως μουσικής.

Τι είπε ο Γιάννης Πετρίδης σε μοναδική συνέντευξη για ποδόσφαιρο, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Beatles

Ο Γιάννης Πετρίδης ήταν και ο πρώτος διευθυντής του, θέση που κατείχε μέχρι το 1998 που αποχώρησε. Το περιοδικό μέχρι και το 2002 το εξέδιδε η εταιρεία ΜΟΥΣΙΚΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΒΕΕ η οποία εξέδιδε και τα περιοδικά ΔΙΦΩΝΟ, ΠΟΠ ΚΟΡΝ,METAL HAMMER και άλλα. Ιδιοκτήτες και εκδότες της ήταν οι Γιώργος Κούρτης και Αλέκος Γκιτέρσος. Επι των ημερών τους τα περιοδικά αυτά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Με τον ερχομό του internet οι πωλήσεις όλων των περιοδικών και των εφημερίδων άρχισαν να μειώνονται. Μερικά χρόνια αργότερα το περιοδικό πουλήθηκε στη Μοτοεκδοτική (Motorpress). Η κυκλοφορία του είχε ήδη αρχίσει να πέφτει 1-2 χρόνια πριν ενώ τη χαριστική βολή έδωσε η οικονομική κρίση στη χώρα αλλά και στο χώρο των εκδόσεων

Το 2009 το περιοδικό ήρθε στα χέρια της εταιρείας Bestend συμφερόντων Κώστα Γιαννίκου, έπειτα από τα οικονομικά προβλήματα στον Όμιλο Γιαννίκου και την πτώχευση της Bestend το περιοδικό έκλεισε το 2012 ενώ η ιστοσελίδα του περιοδικού έκλεισε έναν χρόνο αργότερα.