One: Τι γίνεται με το κανάλι του Β. Μαρινάκη

Το μέλλον του One Channel και ο τομέας για τον οποίο το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν χρειάζεται άδεια από το ΕΣΡ.

One: Τι γίνεται με το κανάλι του Β. Μαρινάκη

Πάει για το νέο έτος η ενεργοποίηση του One Channel ως ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού όπως αναφέρουν οι typologies. Μέχρι σήμερα μεταδίδει μόνο ντοκιμαντέρ αγορασμένα από το εξωτερικό. Το κανάλι μεταδίδεται σε όλη τη χώρα μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών και συνεπώς δεν χρειάζεται άδεια από το ΕΣΡ για τη μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος, παρά μόνο έγκριση από την Αρχή.

Το One Channel είναι πλέον διαδικτυακό κανάλι. Εκπέμπει και δορυφορικά μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας της NOVA και της COSMOTE TV και καλωδιακά μέσω του Vodafone TV.

Ο σταθμός είναι μέρος του ομίλου ΜΜΕ της Alter Ego ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ξεκίνησε τις εκπομπές του στις 17 Απριλίου 2019, ως διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας in.gr, για την παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου του Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Ως τηλεοπτικός σταθμός έκανε πρεμιέρα, την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στις 20:30.

Το One Channel ανήκει στην Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. η οποία συστάθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 με έδρα την Αθήνα. Η ίδια εταιρεία, επίσης διαχειρίζεται το Mega Channel, το οποίο απέκτησε από την πρώην Τηλέτυπος Α.Ε. Τηλεοπτικών Προγραμμάτων. Στην Alter Ego ανήκουν επίσης και οι εφημερίδες του πρώην Δημοσιογραφικoύ Οργανισμού Λαμπράκη Τα Νέα και Το Βήμα, τις οποίες επίσης απέκτησε η εταιρεία, και τις επανεκδίδει.