Ελευθεροτυπία: Τροπολογία ελπίδας για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση των απαιτήσεων από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις, επιδόματα, των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ελευθεροτυπία: Τροπολογία ελπίδας για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Οι απαιτήσεις τους ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών όπως επισημαίνεται σε ερμηνευτική τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις ρυθμίσεις για την διασφάλιση της ποιότητας της υγείας, κ.λπ.

Το ευεργετικό αυτό προνόμιο των εργαζομένων είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτώχευση.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Η επίμαχη ερμηνευτική τροπολογία αποσαφηνίζει ότι «οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όπου η εκδοτική εταιρεία πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών, έναντι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Πηγή: tanea.gr