Αυτός ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν (vid)

Ένα μοναδικό βίντεο με τα επιτεύγματα του μεγαλύτερου παίκτη που πάτησε ποτέ τα παρκέ του NBA.

Μάικλ Τζόνρταν. Ένα όνομα, μια ιστορία. Γεμάτη θέαμα, σκληρότητα, αποφασιστικότητα και θέλήση. Ένας παίκτης που μεγαλούργησε στα γήπεδα του ΝΒΑ τις δεκαετίες του '80 και του '90 και έκανε συμπαίκτες και αντιπάλους να υποκλίνονται στο ταλέντο του.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 30 ετών, την 6η Οκτωβρίου του 1993. Τότε είχε κατακτήσει τρεις σερί φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή με τους Σικάγο Μπουλς, όμως η δολοφονία του πατέρα του τον είχε «λυγίσει». Κάποιοι λένε ότι τον είχε αναγκάσει η Μαφία σε αυτή την απόφαση, όμως από τη στιγμή που δεν έχει αποδειχτεί ποτέ κάτι τέτοιο, αυτά παραμένουν θεωρίες συνομωσίας.

Αυτό που έχει γράψει η ιστορία είναι ότι μετά από ένα πέρασμα στα γήπεδα του μπέιζμπολ, ο Τζόρνταν στις 19 Μαρτίου του 1995 είπε τις δύο λέξεις που ήθελε να ακούσει ολόκληρο το μπασκετικό κοινό του πλανήτη: «I am back».

Φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 45, αφού ήθελε η νέα του αρχή να αφήσει πίσω το παρελθόν και οδήγησε τους Μπουλς σε τρία ακόμα πρωταθλήματα.

Θυμηθείτε μερικές από τις μαγικές στιγμές του Μάικλ.