ΝΒΑ: Το μήνυμα "Black Live Matter" στα παρκέ της επανέναρξης στο Ορλάντο

Το NBA θέλει να επανεκκινήσει τη σεζόν με ένα δυνατό κοινωνικο-πολιτικό μήνυμα: Το "Black Liaves Matter" θα κοσμεί τα παρκέ στο Ορλάντο κατά την επανέναρξη. Με το σύνθημα "Say her name" το WNBA.

ΝΒΑ: Το μήνυμα "Black Live Matter" στα παρκέ της επανέναρξης στο Ορλάντο

Στην τελική ευθεία για την επανέναρξη του NBA στις 30 Ιουλίου βρίσκεται η λίγκα, ωστόσο την ίδια στιγμή δεν παραγκωνίζεται στο σχέδιο να γίνει αναφορά σε κοινωνικά ζητήματα, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, το NBA συμφώνησε με την Ένωση Παικτών, προκειμένου να γραφτεί στα παρκέ το μήνυμα "Black Lives Matter", φράση που έγινε σύνθημα στα χείλη διαδηλωτών σε όλον τον κόσμο που διαμαρτύρονται για τον ρατσισμό και τις φυλετικές ανισότητες.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και το WNBA, το οποίο σχεδιάζει να γράψει στα δικά του παρκέ "Say her name" στη μνήμη της Μπριόνα Τέιλορ, η οποία δολοφονήθηκε από αστυνομικούς σε λανθασμένη έφοδο στο σπίτι της τον περασμένο Μάρτιο.

Οι κινήσεις αυτές από το NBA έρχονται ως συνέχεια μια επίσης πολύ σημαντικής απόφασης, η οποία έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, ότι οι παίκτες θα μπορούν να αντικαταστήσουν το όνομα στις φανέλες τους με οποιοδήποτε κοινωνικό μήνυμα.