Νοβίτσκι: «Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου»

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι πήρε θέση κατά του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τονίζοντας ότι φοβάται και ο ίδιος για το μέλλον των παιδιών του.

Νοβίτσκι: «Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου»

Με ένα δυνατό μήνυμα στο Twitter ο Ντιρκ Νοβίτσκι βγήκε μπροστά στη μάχη κατά του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Ο πρώην NBAερ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι φοβάται για το μέλλον των παιδιών του στις ΗΠΑ. Ο θρύλος των Μάβερικς είναι παντρεμένος με την Τζέσικα Όλσον, η οποία έχει καταγωγή από την Κένυα (μητέρα από την Κένυα, πατέρας από την Σουηδία) και μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Αναλυτικά η δήλωση του Γερμανού:

«Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια Φλόιντ και όλες τις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία. Είμαι συντετριμμένος και λυπημένος που συνεχίζουμε να βλέπουμε να συμβαίνει αυτό ξανά και ξανά. Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου. Οι οικογένειες αισθάνονται έτσι εδώ και γενιές. Χρειαζόμαστε αλλαγή τώρα!

Μπορούμε να είμαστε ευγενικοί και να σεβόμαστε, μπορούμε να ακούμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο; Μπορούμε να μορφώσουμε τα παιδιά μας;

Έχετε την δέσμευσή μου. Την στήριξή μου. Τα αυτιά μου και την φωνή μου.

Σας δείχνω την δέσμευσή μου με το να υποστηρίζω έναν οργανισμό που έχει ηγετικό ρόλο στην αλλαγή της κοινωνίας».

Δείτε την ανάρτηση του Ντιρκ Νοβίτσκι: