Αμπντούλ - Τζαμπάρ: «Ο ρατσιμός στις ΗΠΑ είναι σαν σκόνη στον αέρα»

Ο ζωντανός θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ, τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων που γίνονται στις Η.Π.Α και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ρατσισμό

Αμπντούλ - Τζαμπάρ: «Ο ρατσιμός στις ΗΠΑ είναι σαν σκόνη στον αέρα»

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, έβγαλε χιλιάδες πολίτες των Η.Π.Α στους δρόμους, οι οποίοι ζητούν να απονεμηθεί δικαιοσύνη

Τις διαδηλώσεις αυτές στηρίζει ο ζωντανός θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος αναφέρει πως ο κόσμος ζητάει μία καλύτερη ζωή, ενώ παράλληλα μιλάει για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι σε έξαρση.

«Πράγματι, οι διαδηλώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων. Δεν θα ήθελα να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών ή κτίρια να παίρνουν φωτιά. Αλλά, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο», έγραψε αρχικά στους «Los Angeles Times», για να προσθέσει:

«Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα. Είναι αόρατος, ακόμη κι όταν τον αναπνέεις, μέχρι να μπει ο ήλιος… Τότε, τον βλέπεις παντού. Αυτό που πρέπει να δούμε όταν παρακολουθούμε μαύρους διαδηλωτές ή ανθρώπους που λόγω κορονοϊού έχουν φτάσει στα άκρα τους, είναι ότι δεν το κάνουν γιατί θέλουν περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν. Να αναπνεύσουν».