Το ταξίδι 15 ωρών του Τζέιλεν Μπράουν για τον δολοφονημένο Τζορτζ Φλόιντ

Ο άσος των Μπόστον Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν, οδήγησε για 15 ώρες προκειμένου να δώσει το «παρών» σε ειρηνική διαμαρτυρία στην Ατλάντα για τον δολοφονημένο Τζορτζ Φλόιντ.

Το ταξίδι 15 ωρών του Τζέιλεν Μπράουν για τον δολοφονημένο Τζορτζ Φλόιντ

Οδικό ταξίδι διάρκειας 15 ωρών έκανε την Κυριακή (31/5) ο Τζέιλεν Μπράουν, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε ειρηνική διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στην Ατλάντα για τον δολοφονημένο Τζορτζ Φλόιντ.

Ο άσος των Μπόστον Σέλτικς ταξίδεψε στη γενέτειρά του, συμμετέχοντας κι αυτός στο κύμα διαδηλώσεων που σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τις τελευταίες μέρες, μετά τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρικ Τσόβιν, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο Μπράουν δήλωσε για τη δική του παρουσία στην Ατλάντα και για το τραγικό γεγονός του θανάτου του Φλόιντ:

«Οδηγούσα για 15 ώρες προκειμένου να είμαι στη Τζόρτζια (πολιτεία), στην κοινότητά μου. Αυτή είναι μια ειρηνική διαδήλωση. Το ότι είμαι διάσημος ή παίζω στο ΝΒΑ δεν με βγάζει από τέτοιου είδους συζητήσεις. Πρώτα και κυριότερα είμαι ένας μαύρος πολίτης και μέλος αυτής της κοινωνίας.

Παρουσιάζουμε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν τις αδικίες που βλέπουμε. Δεν είναι ΟΚ όλο αυτό. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι 23 ετών, δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Αλλά νιώθω όπως όλοι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό».

Ο Τζέιλεν Μπράουν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να ταξιδέψει στην Ατλάντα μέσω του διαδικτύου, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να συμμετάσχουν κι αυτή στην πορεία διαμαρτυρίας. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν μαζί του ήταν ο γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς, Μάλκολμ Μπρόγκντον και ο ράπερ Lil Yachty.