ΝΒΑ: Τουρνουά 20 ομάδων αλά… Mundial- Πότε θα γίνει το ντραφτ (pic)

Στο ΝΒΑ μελετούν το μοντέλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο όταν επανέλθουν στην αγωνιστική δράση. Πότε θα επιλεγεί ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι στο ντραφτ.

ΝΒΑ: Τουρνουά 20 ομάδων αλά… Mundial- Πότε θα γίνει το ντραφτ (pic)

Στο ΝΒΑ εξαντλούν κάθε περιθώριο, όχι μόνο για να επανέλθουν στη δράση, αλλά και να συνεχίσουν να κάνουν ελκυστικό το προϊόν. Ακόμα κι απαιτείται να αντιγράψουν κάποιο μοντέλο από… το ποδόσφαιρο.

Αυτό το σενάριο δεν μοιάζει μακρινό. Όπως αποκαλύπτει το «theringer.com», τα διοικητικά στελέχη του ΝΒΑ, επηρεασμένοι από το format του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, σκέφτονται όταν επανέλθουν στη δράση, να δημιουργήσουν 4 γκρουπ των πέντε ομάδων (20 στο σύνολο δηλαδή) και κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις άλλες τέσσερις του ομίλου από δύο φορές και θα προκριθούν οι δύο πρώτες από κάθε γκρουπ.

Οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε γκρουπ δυναμικότητας και πιθανότατα οι τέσσερις εξ αυτών με τα καλύτερα ρεκόρ (Μπακς, Λέικερς, Ράπτορς, Κλίπερς) να κληθούν να επιλέξουν τους αντιπάλους τους.

Οι δέκα ομάδες που έχουν τα χειρότερα ρεκόρ δεν θα συμμετάσχουν.

Σεπτέμβρη το ντραφτ

Την ίδια ώρα, στο ΝΒΑ έχουν στο μυαλό τους να προγραμματίσουν και το ντραφτ, το οποίο ήταν να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε. Όπως αναφέρει ο Marc Stein, το ντραφτ θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ενώ η free agency είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου.

Ενδιαφέρον σε αυτό έχει και ο Ολυμπιακός, καθώς θα συμμετάσχει στο ντραφτ του ΝΒΑ ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι και ανάλογα με τη θέση που θα επιλεγεί οι «ερυθρόλευκοι» θα λάβουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.