Γκραντ: «Ψέμα το 90% από το The Last Dance!»

Χόρας Γκραντ μίλησε στο ESPN και ήταν άκρως αποκαλυπτικός για τον Μάικλ Τζόρνταν και για το «The Last Dance».

Γκραντ: «Ψέμα το 90% από το The Last Dance!»

Μπορεί το «The Last Dance» να κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο και να έχει εισπράξει θετικά σχόλια, όμως ένας πρώην συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν να «ταράξει» τα νερά για το ντοκιμαντέρ αλλά και για τον χαρακτήρα του Τζόρνταν.

Ο πρώην άσος των Σικάγο Μπουλς και συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν, Χόρας Γκραντ, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος του «The Last Dance», που σαρώνει παγκοσμίως σε τηλεθέαση, είναι ψεύτικο.

Μάλιστα, ο Γκραντ που κατέκτησε τρία δακτυλίδια πρωταθλητή στο ΝΒΑ, μιλώντας στο ESPN, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για ντοκιμαντέρ.

«Θα έλεγα ότι ήταν διασκεδαστικό, αλλά εμείς, οι συμπαίκτες που ήμασταν εκεί, γνωρίζουμε ότι περίπου το 90% των λεγόμενων, είναι ψεύτικο σε σύγκριση με την πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι η πραγματικότητα, επειδή πολλά από τα πράγματα που είπε ο Τζόρνταν σε μερικούς συμπαίκτες του, προέκυψαν από "απαντήσεις" σε αυτόν. Αλλά ήταν όλα κομμένα στην επεξεργασία του ντοκιμαντέρ, αν θέλετε να το ονομάσετε ντοκιμαντέρ».

Ο Γκραντ διέψευσε τον ισχυρισμό του Τζόρνταν, ότι ήταν μια από τις βασικές πηγές στο βιβλίο "The Jordan Rules", το οποίο επικεντρώθηκε στην περίοδο 1990-1991 και στο «εσωτερικό» της ομάδας:

«Ψέμα, ψέμα, ψέμα. Εάν ο MJ με θυμώνει, ας το διευθετήσουμε, όπως κάνουν οι άνδρες. Ας μιλήσουμε ή ας το διευθετήσουμε διαφορετικά. Αλλά ξανά και ξανά, επικαλείται αυτό το ψέμα λέγοντας ότι ήμουν η πηγή».


Ο πρώην συμπαίκτης του Τζόρνταν, παραδέχθηκε πως ήταν φίλοι με τον συγγραφέα του βιβλίου, τον δημοσιογράφο, Σαμ Σμιθ, αλλά επέμεινε ότι πάντα προστατεύει την "ιερότητα των αποδυτηρίων" και ότι ποτέ δεν αποκάλυψε τίποτε για το τι συνέβαινε εκεί.

Παράλληλα, στο μικρόφωνο του ESPN, ο Γκραντ, επέκρινε την συμπεριφορά του Τζόρνταν με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, κατηγορώντας τον για σωματική και λεκτική βία.

Στο «The Last Dance», υπάρχει αναφορά στο γνωστό επεισόδιο με την γροθιά που δέχθηκε ο Στιβ Κερ, νυν προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, κατά την διάρκεια μίας αψιμαχίας στην προπόνηση των «Ταύρων».

Τέλος, ο Γκραντ, αποκάλυψε ότι δεν επέτρεψε ποτέ στον Τζόρνταν να «κυριαρχήσει» επάνω του, δεδομένου ότι κάθε φορά που τον πλησίαζε, αντιδρούσε. «Αλλά όταν επρόκειτο για τον Ουίλ Πέρντιου, τον Στιβ Κέρ ή τον Σκοτ Μπάρελ, ήταν θλιβερό να βλέπουμε έναν ηγέτη να τους επιτίθεται έτσι», είπε ο Γκραντ, αναφερόμενος σε «γροθιές και τέτοια πράγματα. Αυτό ήταν περιττό».