ΝΒΑ: Τέλος η Spalding, επιστρέφουν οι μπάλες Wilson!

Το NBA θα προχωρήσει σε μία ιστορική αλλαγή, καθώς η Wilson θα ξαναγίνει ο επίσημος προμηθευτής για τις μπάλες στο κορυφαίο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2021-22, αντικαθιστώντας την Spalding.

ΝΒΑ: Τέλος η Spalding, επιστρέφουν οι μπάλες Wilson!

Μία ιστορική αλλαγή πρόκειται να λάβει χώρα μετά τη σεζόν 2021-22 στο NBA, καθώς η Wilson θα είναι εταιρία που θα παράγει την επίσημη μπάλα για όλα τα πρωταθλήματα της λίγκας (NBA, WNBA, G-League, 2K League BAL).

Το συμβόλαιο του ΝΒΑ με την μέχρι τώρα επίσημη προμηθεύτριά του, Spalding, φτάνει στο τέλος και δεν υπάρχει διάθεσή ανανέωσης συνεργασίας των δύο πλευρών.

Βέβαια αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Wilson θα συνεργαστεί με το NBA, αφού πρόκειται για την εταιρία, η οποία προμήθευε με μπάλες το αμερικανικό πρωτάθλημα μέχρι το 1983, όταν και η Spaldling πήρε τη σκυτάλη.

Η νέα μπάλα θα είναι κατασκευασμένη από το ίδιο δέρμα, θα διαθέτει παρόμοιες λεπτομέρειες με την προ δεκαετιών επίσημη μπάλα της διοργάνωσης, με τη λίγκα και την Ένωση Παικτών να έχουν συμβουλευτικό ρόλο και να εποπτεύουν την κατασκευή της, ώστε να βγει όσο το δυνατόν καλύτερη.