NBA: Ο Σίλβερ αποφασίζει για την επανέναρξη σε 2-4 εβδομάδες

Σε ομαδική κλήση που είχε με τους ιδιοκτήτες των ομάδων του NBA, ο Άνταμ Σίλβερ έκανε γνωστό ότι θα αποφασίσει για την επανεκκίνηση της σεζόν σε 2-4 εβδομάδες.

NBA: Ο Σίλβερ αποφασίζει για την επανέναρξη σε 2-4 εβδομάδες

Το NBA έχει διακοπεί από τις 11 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού και έκτοτε γίνονται προσπάθειες από τη λίγκα για να τεθεί ένα πλάνο και χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Ο Άνταμ Σίλβερ συνομίλησε μέσω ομαδικής κλήσης με αρκετούς εκ των ιδιοκτητών των ομάδων της λίγκας, γνωστοποιώντάς τους ότι θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και θα πάρει την τελική του απόφαση εντός των επόμενων 2 με 4 εβδομάδων.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι συμμετέχοντες στην ομαδική κλήση ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι όσον αφορά στην επανέναρξη, αναγνωρίζοντας πάντως τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα τέθηκε το ερώτημα πώς θα αντιδράσει η λίγκα σε περίπτωση που βρεθεί νέο θετικό κρούσμα κορονοϊού κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ο κομισάριος του NBA τόνισε ότι «αν ένα δείγμα αποδειχθεί αρκετό για να διακοπεί το πρωτάθλημα, τότε πιθανότατα δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο».