NBA: Η συμφωνία Λίγκας - Ένωσης Παικτών και η αποκάλυψη του κομισάριου Σίλβερ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του NBA ώστε να συνεχιστεί η φετινή σεζόν καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

NBA: Η συμφωνία Λίγκας - Ένωσης Παικτών και η αποκάλυψη του κομισάριου Σίλβερ

Ακόμα μία προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί η φετινή σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη έκανε το NBA. Συγκεκριμένα, η Λίγκα του πρωταθλήματος κατάφερε να έρθει σε μία σημαντική συμφωνία με την Ένωση Παικτών, που αφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς είναι γνωστό και δεδομένο, πως όσο περνούν οι ημέρες και δεν υπάρχει δράση, οι οικονομικές απώλειες είναι τεράστιες στο ΝΒΑ.

Έτσι λοιπόν όπως κάνει λόγο το «ESPN» την Δευτέρα (11/5) η Λίγκα ήρθε συμφωνία με την Ένωση Παικτών, βάσει της οποίας έχει το δικαίωμα να διακόψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει στο ΝΒΑ να σχηματίσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τις οικονομικές ζημιές, που προκάλεσε η διακοπή λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, η παραπάνω ενέργεια της Λίγκας παρουσιάζεται και χαρακτηρίζεται ως θετική από το δημοσίευμα, στην προσπάθεια που γίνεται για να αρχίσει και πάλι η σεζόν, ενώ έτσι το ΝΒΑ θα μπορεί να υπολογίσει καλύτερα το τοπίο που θα διαμορφωθεί για τη σεζόν 2020/21, όσον αφορά στο salary cap και τους φόρους πολυτελείας.

Τέλος, μία άλλη σημαντική είδηση που προκύπτει μέσα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα αφορά στους φιλάθλους στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, με τους παίκτες τους ενημέρωσε πως εφόσον η φετινή σεζόν συνεχιστεί, τότε τα παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα και στην αρχή της σεζόν 2020/21 οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς κόσμο στις κερκίδες των γηπέδων.