Τζαμπάρ για ΛεΜπρόν: «Μόνο σεβασμό και θαυμασμό μπορώ να νιώσω για εκείνον»

Ο θρύλος του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έβγαλε το... καπέλο στον ηγέτη των Λος Άντζελες Λέικερς ΛεΜπρόν Τζέιμς για την κοινωνική του δράση. 

Τζαμπάρ για ΛεΜπρόν: «Μόνο σεβασμό και θαυμασμό μπορώ να νιώσω για εκείνον»

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ αποθέωσε σε δηλώσεις του τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς και του NBA, με αφορμή τα όσα συνεχίζει να προσφέρει ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως μόνο σεβασμό και θαυμασμό θα μπορούσε να νιώσει για τον ηγέτη των «λιμνανθρώπων».

Ο Τζαμπάρ υποκλίθηκε στη μεγάλη προσφορά του Τζέιμς στην κοινωνία, ενώ μάλιστα συνέκρινε τη δράση του σταρ των Λέικερς με εκείνη ενός άλλους ιερού… τέρατος του «μαγικού κόσμου» του NBA, τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος όταν έφτασε στο απόγειο της καριέρας του δεν σκέφτηκε να βοηθήσει τον κόσμο που είχε ανάγκη.

«Αγαπάω τον ΛεΜπρόν. Γνωρίζει πότε ο άλλος δεν μπορεί και τις ευκαιρίες έχει. Δείτε τι έχει κάνει γι’ αυτό. Στέλνει παιδιά στα σχολεία. Θα μπορούσε να αγοράσει ένα ιδιωτικό νησί και να μας… αποχαιρετήσει! Μόνο σεβασμό και θαυμασμό μπορώ να νιώσω για εκείνον», δήλωσε αρχικά ο Αμπντούλ Τζαμπάρ στο «HoopsHype» και συνέχισε:

«Ξέρει τι πρέπει να κάνει, με ό,τι έχει καταφέρει στη ζωή του. Και έχει κάνει πολλά, ειδικά για την κοινότητα των μαύρων. Θυμάμαι τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν -και δεν το λέω τώρα για να τον μειώσω- αλλά είχε μία ζωή πάνω από όλα αυτά. Όταν τα κατάφερε δεν ένιωσε κάποια υποχρέωση να κάνει την κατάσταση εύκολη για εκείνους που δεν μπορούσαν. Ο ΛεΜπρόν έχει διαφορετική φιλοσοφία σε αυτό και το εκτιμώ βαθύτατα».