NBA: Ο Σακίλ Ο'Νιλ τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής

Ο Σακίλ Ο'Νιλ τόνισε ότι η οριστική διακοπή της σεζόν είναι η καλύτερη λύση για το NBA, από την στιγμή που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σταθερότητα λόγω της πανδημίας.

NBA: Ο Σακίλ Ο'Νιλ τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στις ΗΠΑ με τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει πλέον τις 80.000! Την ίδια στιγμή, ο Άνταμ Σίλβερ εξετάζει όλα τα σενάρια για την επιστροφή και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν του NBA μέσα στο καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Σακίλ Ο'Νιλ εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο θρύλος του NBA, μιλώντας στη New York Post, τόνισε αρχικά πως «θα πρέπει να βάλουμε οριστικό φινάλε στη σεζόν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έλλειψη ρυθμού λόγω της απραξίας και τις αλλαγές που μπορεί αυτή να επιφέρει στην απόδοση των ομάδων:

«Τις περισσότερες φορές μπορούσες να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Τι θα γίνει τώρα, αν αρχίσει να κερδίζει μια ομάδα, που δεν περιμέναμε; Θα υπάρχει ένας "αστερίσκος" σε αυτό το πρωτάθλημα. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να πούμε "ΟΚ, επειδή συνεχίζουμε να ανησυχούμε για την ασφάλεια των παικτών, θα τα ξαναπούμε στα training camps"».

Τέλος, σχολίασε την απόφαση της λίγκας για διεξαγωγή αγώνων (εφόσον τελικά συνεχιστεί η σεζόν) κεκεκλεισμένων των θυρών για να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού: «Ακόμη κι έτσι, θα υπάρχουν αρκετοί μέσα στο γήπεδο, για να δουλεύουν για την τηλεοπτική κάλυψη. Τι θα γίνει αν ένας κολλήσει τον ιό».