ΝΒΑ: Ο Σίλβερ απάντησε για το τι θα συμβεί αν βρεθεί νέο κρούσμα κορονοϊού

Ο Άνταμ Σίλβερ είχε επικοινωνία με παίκτες του NBA την Παρασκευή (8/5), ενημερώνοντάς τους για όλα τα κρίσιμα σημεία και ερωτήματα που αφορούν την επανέναρξη.

ΝΒΑ: Ο Σίλβερ απάντησε για το τι θα συμβεί αν βρεθεί νέο κρούσμα κορονοϊού

Οι παίκτες του NBA ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο του πλάνου για την επανέναρξη και ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς την Παρασκευή (8/5).

Μία αντιπροσωπεία των αθλητών της λίγκας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Ένωσης Παικτών, Κρις Πολ, είχε επικοινωνία με τον Άνταμ Σίλβερ, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σοβαρά ζητήματα και τα κρίσιμα σημεία ενόψει της συνέχειας στη φετινή σεζόν.

Ο Κομισάριος της Λίγκας παραδέχθηκε πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου σε μία ή δύο τοποθεσίες (Λας Βέγκας και Ορλάντο προκρίνονται). Επιπλέον, τόνισε ότι άπαντες θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, ώστε να υπάρχει εικόνα για την υγεία και την ασφάλεια εμπλεκομένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ESPN, το NBA υπολογίζεται πως θα χρειαστεί περίπου 15.000 τεστ για να υλοποιήσει το πλάνο της, ωστόσο επισημάνθηκε ότι δεν πρόκειται να στερηθούν από την υπόλοιπη κοινωνία. Στις ΗΠΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή ελάχιστα τεστ για να καλύψουν τις ανάγκες του γενικούς πληθυσμού και θεωρήθηκε ότι η δέσμευσή τους θα έφερνε αντιδράσεις.

Μία ερώτηση που τέθηκε στον Σίλβερ ήταν το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος παίκτης ή μέλος ομάδες βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Σε αυτή την περίπτωση, ο Κομισάριος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την υπόλοιπη ομάδα, ούτε θα διακοπεί εκ νέου το πρωτάθλημα, άλλα πως ο συγκεκριμένος παίκτης θα απομονώνεται για μέχρι να αναρρώσει και υπόλοιποι θα υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ.

Αναφορικά με την ασφάλεια των παικτών, υπογράμμισε πως η συγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων σε ένα ή δύο μέρη θα περιόριζε σημαντικά τον κίνδυνο ενδεχόμενης μετάδοσης. Φρόντισε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι δεν απαιτείται από τους παίκτες να παραμείνουν κλειδωμένοι στο ξενοδοχείο για όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Τέλος, συζητήθηκε και το ζήτημα της έναρξης της σεζόν 2020-21, η οποία είναι πολύ πιθανό να μετατεθεί για τον Δεκέμβριο του 2020. Την ίδια στιγμή ο Σίλβερ δήλωσε αισιόδοξος ότι και τα play offs της φετινής σεζόν θα έχουν την φυσιολογική τους μορφή, δηλαδή σειρές best-of-seven (στις 4 νίκες).