Πάρκερ για Κόμπι: «Επηρέασε την καριέρα μου και ήταν ότι κοντινότερο στον Μάικλ Τζόρνταν»

Συγκινητικός ο Τόνι Πάρκερ μιλώντας για τον Κόμπι Μπράιντ με τον άλλοτε παίκτη των Σπερς να αποθεώνει τον «Black Mamba» τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος επηρέασε σημαντικά την καριέρα του. 

Πάρκερ για Κόμπι: «Επηρέασε την καριέρα μου και ήταν ότι κοντινότερο στον Μάικλ Τζόρνταν»

Ο Τόνι Πάρκερ και ο Κόμπι Μπράιαντ διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις.

Οι δύο τους είχαν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση, κάτι που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του Τόνι Πάρκερ ο οποίος μίλησε για τον αδικοχαμένο «Mamba» και για τις συζητήσεις που είχε με τον θρύλο των Λος Άντζελες Λέικερς και γενικότερα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Μάλιστα, ο Γάλλος άλλοτε παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς, έβγαλε το... καπέλο στον Κόμπι τονίζοντας πως επηρέασε την καριέρα του, αλλά και ότι αποτελεί ότι κοντινότερο έχει βγάλει το άθλημα στον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν.

Να σημειωθεί, ότι οι δύο τους, ο Τόνι Πάρκερ και ο Κόμπι Μπράιντ δηλαδή, είχαν συναντηθεί το περασμένο καλοκαίρι στην Κίνα με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, ο Τόνι Πάρκερ είπε αναφερόμενος στον Κόμπι: «Ήταν σημαντικό για μένα να παραβρεθώ στο μνημόσυνο. Πάντα επηρέαζε την καριέρα μου ο Κόμπι. Βρισκόταν συνέχει κοντά μου, μου έδινε συμβουλές και μου έστελνε μηνύματα.

Ήταν απίστευτος παίκτης. Ίσως ότι κοντινότερο στον Μάικλ Τζόρνταν που πιστεύω πως ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Έπαιξα κατά του Κόμπι στα καλύτερα του. Θα μας λείψει σε όλους. Την τελευταία φορά που είδα τον Κόμπι ήταν στην Κίνα, όπου ήταν ο πρεσβευτής της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συζητούσαμε για το γυναικείο μπάσκετ και πως θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε. Ήξερε πως μου ανήκει μία ομάδα γυναικών στη Γαλλία και επενδύω σε αυτό. Είναι λυπηρό που δεν μπορώ να τον δω πια. Θα ευχόμουν να μπορούσαμε να κάναμε όλα αυτά τα πράγματα μαζί επειδή είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρναμε».