NBA: Προβληματισμός για τους γηραιότερους προπονητές, σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίες

Το NBA συνεχίζει τα σχέδια επανεκκίνησής του, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για τους προπονητές και υπαλλήλους που ανήκουν σε επικίνδυνη ομάδα, όπως και για τις θέσεις εργασίας, οι οποίοι ενδέχεται να μειωθούν κατά το ήμισυ.

NBA: Προβληματισμός για τους γηραιότερους προπονητές, σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίες

Ο κορονοϊός συνεχίζει να διαφεντεύει τις ΗΠΑ και το NBA, το οποίο συνεχίζει να καταστρώνει τα πλάνα του για ενδεχόμενη επανεκκίνηση. Το σχέδιο της λίγκας φυσικά περιλαμβάνει αγώνες χωρίς κόσμο, ωστόσο έντονος προβληματισμός εκφράστηκε για τους προπονητές και τους υπαλλήλους που ανήκουν σε επικίνδυνη ομάδα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, άνθρωποι άνω των 60 ή όσοι έχουν υποκείμενο νόσημα αυτομάτως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Επομένως, προπονητές όπως ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σπερς, ο Ρικ Καρλάιλ των Μάβερικς και ο Μάικ Ντ'Αντόνι των Ρόκετς διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο και δεν είναι είναι οι μόνοι. Άτομα του τεχνικού επιτελείου κάθε ομάδας αλλά και υπάλληλοι των συλλόγων λόγω ηλικίας ή λόγω ενδεχόμενου νοσήματος θα τεθούν πιθανότατα αντιμέτωπα με σοβαρό κίνδυνο, καθιστώντας την επανέναρξη εν μέσω πανδημίας ακόμα πιο περίπλοκη.

«Δεν θέλω να θέσουμε σε κίνδυνο αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε GM ομάδας στο ESPN, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε και το θέμα των θέσεων εργασίας: «Όταν φτιάχνουμε λίστες, λες οι ιδιοκτήτες να μην ρωτήσουν αν χρειάζονται όλοι αυτοί οι υπάλληλοι; Δεν θα ρωτήσει αν χρειάζονται πράγματι τρεις ασκούμενοι που κόβουν βίντεο ή τρεις ασκούμενοι στο γραφείο που θα μας φέρνουν καφέ; Την ίδια στιγμή, ίσως να έχεις μόνο τον προπονητή σου στον πάγκο. Ο μοναδικός τομέας από τον οποίο δε μπορείς να "κόψεις" κάποιον είναι από το ιατρικό επιτελείο».

Σημειώνεται ότι κάθε ομάδα διέθετε μέχρι τώρα στην αποστολή της 50-60 ανθρώπους, χωρίς να υπολογίζονται οι παίκτες σε αυτό το νούμερο, σε κάθε εκτός έδρας ματς. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις αλλά και τα προβλήματα που έχουν εγκύψει, με την επανέναρξη δεν αποκλείεται αυτό το νούμερο να μειωθεί κατά 50%, μόλις ξεκινήσει η σεζόν. Αυτό μπορεί να σημαίνει μαζικές απολύσεις ή δουλειά από το σπίτι...