Η ιστορία πίσω από το Νο.12 που φόρεσε μια φορά μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (vid)

Για μία μόνο φορά ο Μάικλ Τζόρνταν αγωνίστηκε με το Νο.12 στη πλάτη αλλά… χωρίς όνομα. Τι πραγματικά είχε συμβεί; 

Η ιστορία πίσω από το Νο.12 που φόρεσε μια φορά μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (vid)

Η καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν έχει συνδεθεί με το Νο.23 κυρίως και το Νο.45 στη φανέλα, ωστόσο για μία μόνο φορά αγωνίστηκε με το Νο.12 στη πλάτη αλλά… χωρίς όνομα. Τι πραγματικά είχε συμβεί; To Sports Illustrated φέρνει μια παλιά ιστορία στην επικαιρότητα.

Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου το 1990, όταν οι Σικάγο Μπουλς είχαν πάει στο Ορλάντο να παίξουν με τους Μάτζικ. Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν έλειπε από τα αποδυτήρια και οι Μπουλς δεν είχαν άλλη με το Νο.23. Μόνη εφεδρική που κουβαλούσαν μαζί τους για… παν ενδεχόμενο, ήταν το Νο.12 που δεν είχε όνομα πίσω στη πλάτη.

Ο Τζόρνταν δεν έδειξε αρχικά να ενοχλείται και μάλιστα δεν επηρεάστηκε καθόλου η απόδοσή του. Σε 47 λεπτά είχε 21 στα 43 σουτ και 49 πόντους, ωστόσο οι Μπουλς έχασαν τελικά στη παράταση με 135-129!

Μετά το παιχνίδι έκανε κάποιες δηλώσεις που δείξανε την ενόχλησή του γιατί δεν του άρεσε να αλλάζουν κάποιες συνήθειες.

Τι είχε γίνει όμως η φανέλα του με το Νο.23; Οι γλώσσες λένε πως υπάλληλος του γηπέδου είχε μπει στα αποδυτήρια των Μπουλς και είχε κλέψει τη φανέλα του Τζόρνταν, κάτι που το πιστοποίησε όταν τη βρήκαν κρυμμένη στην οροφή των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας.