Mπάρκλεϊ: «Δεν διέλυσε τους Μπουλς ο Κράουζ, αλλά ο Ράινσντορφ»

O Tσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος έχασε το πρωτάθλημα του 1993 από τους Μπουλς, ανέφερε το ποιος είναι ο πραγματικά υπεύθυνος για την τρομερή ομάδα του Σικάγο που κυριάρχησε στη δεκαετία του '90. 

Mπάρκλεϊ: «Δεν διέλυσε τους Μπουλς ο Κράουζ, αλλά ο Ράινσντορφ»

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είναι ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και ήταν ο MVP της Dream Team το 1992, κατακτώντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, έχοντας πάρει μεταγραφή από τους Σίξερς στους Σανς, το 1993 έφτασε με το Φίνιξ μέχρι και τους τελικούς του ΝΒΑ, έχοντας αναδειχθεί νωρίτερα και στον ΜVP της Λίγκας, ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν. Έχασε, όμως, τον τίτλο από το Σικάγο, με τους Μπουλς να κατακτούν το τρίτο σερί τρόπαιο τους.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος με τον Μάικλ Τζόρνταν, έχοντας έρθει μαζί στο ΝΒΑ στο Ντραφτ του 1984, ρωτήθηκε για τους λόγους που εκείνη η τρομερή ομάδα των Μπούλς διαλύθηκε το 1998.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν την διέλυσε ο Κράουζ. Όποιος πιστεύει πως τη διέλησε είναι βλάκας. Αυτό οργανώθηκε από τον Ράινσντορφ, τον ιδιοκτήτη. Είναι παράλογο να υπάρχει άισθηση πως ένας μικρός άνδρας διέλυσε τους Μπουλς.. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Ο Τζέρι Ράινσντορφ χάλασε τους Μπουλς επειδή δεν ήθελε να πληρώνει κανέναν.

Σκεφτείτε. Άφησε τον Γκραντ επειδή θα γινόταν free agent και δεν ήθελε να τον πληρώνει άλλο. Δεν λένε για αυτό στο ντοκιμαντέρ. Για αυτό έφυγε και πήγε Ορλάντο. Πλήρωσε καλά τον Μάικλ τα 2 τελευταία χρόνια.

Όταν έδινε στον Μάικλ λιγότερα από όσα άξιζε, ήταν χαρούμενος ο Ράινσντορφ. Δεν ήθελε να πληρώνει τον Μάικλ. Επίσης είχε και τον Πίπεν με πολύ λιγότερα χρήματα από οσα άξιζε. Αυτός ήταν ο υπεύθυνος που διαλύθηκαν οι Μπουλς. Λόγω των χρημάτων. Είναι άδικο να προσπαθούν όλοι να δείξουν πως ο Κράουζ ήταν κακός, είναι χαζό αυτό από τον Ράινσντορφ».