Μάνατζερ Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης θυμάται ακόμα πώς ήταν να είσαι στο δρόμο στα Σεπόλια»

Ο Άλεξ Σαράτσης, ο Αμερικανός μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε για τον "Greek Freak", το πόσο πεινασμένος είναι ακόμα, τον αγώνα επιβίωσης στα Σεπόλια αλλά και τη σπουδαία βοήθεια για τον κορονοϊό σε Μιλγουόκι και Αθήνα

Μάνατζερ Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης  θυμάται ακόμα πώς ήταν να είσαι στο δρόμο στα Σεπόλια»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Northwestern», όπου μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσε ο Αμερικανός ατζέντης του Greek Freak Άλεξ Σαράτσης.

Ο ατζέντης του MVP στο ΝΒΑ ανέφερε μεταξύ άλλων...

Για τον κορονοϊό: «Είμαι ειλικρινής. Μπορώ να ελπίζω για το καλύτερο αλλά είναι δουλειά μου να προετοιμάζω τους παίκτες για το χειρότερο. Η πανδημία θα επηρεάσει κάθε πτυχή της δουλειάς για το προσεχές μέλλον. Το μπάσκετ δεν έχει ανοσία σε μια εθνική ή παγκόσμια ύφεση. Θα χρειαστεί τέσσερα με πέντε χρόνια για να αναρρώσει οικονομικά από αυτό».

Για τον Γιάννη Ανττοκούνμπο: «Είναι από τους πιο πεινασμένους και συγκεντρωμένους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Προέρχεται από ένα περιβάλλον στο οποίο αν δεν πουλούσε πράγματα στον δρόμο, δεν θα μπορούσε να ταΐσει την οικογένειά του. Πριν χρόνια μου είπε πως ο λόγος που είναι τόσο αποφασισμένος είναι γιατί θυμάται το πώς ήταν να είσαι στο δρόμο στα Σεπόλια, πουλώντας για αν επιβιώσεις. Οι συζητήσεις μου με τον Γιάννη είναι περισσότερο σαν αυτές που κάνεις με την οικογένειά σου. Ρωτάω πώς είναι, αν χρειάζεται κάτι, πώς μπορώ να βοηθήσω.

Ο Γιάννης αυτή την περίοδο είναι συγκεντρωμένος σε τρία πράγματα. Να μείνει σε φόρμα, να είναι με την οικογένεια και τον γιο του και να βοηθήσει την κοινότητα του Μιλγουόκι και όχι μόνο. Τον Μάρτιο έδωσε 100.000$ για τους εργαζόμενους του γηπέδου. Εκείνος και οι αδερφοί του δώρισαν επίσης χειρουργικές μάσκες στον δήμο Ζωγράφου, το προάστιο της Αθήνας όπου ο Γιάννης ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Ο Γιάννης είναι ένα παράδειγμα για το τι θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο. Αναμφισβήτητο πάθος για το παιχνίδι του μπάσκετ και αναμφισβήτητη συμπόνια για την ανθρωπότητα».