NBA: Δημιουργείται Ένωση Παικτών για την G-League

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Ένωσης Παικτών στην G-League, ώστε να υπάρχει μια κοινή γραμμή για την επίλυση προβλημάτων με ταχύτητα και αμεσότητα.

NBA: Δημιουργείται Ένωση Παικτών για την G-League

Το Σάββατο 25 Απριλίου ξεκινάει η διαδικασία σύστασης Ένωσης Παικτών για την G-League, όταν και θα πραγματοποιηθεί σχετική ψηφοφορία μεταξύ των παικτών της θυγατρικής, σύμφωνα με το ESPN.

Η Ένωση θα απαρτίζεται από παίκτες που μεταφέρονται από το NBA στην G-League ή έχουν υπογράψει με τις ομάδες «two-way» συμβόλαια, όπως ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να υπάρχει μια κοινή γραμμή στην επίλυση προβλημάτων ώστε τυχόν θέματα να επιλύονται με αμεσότητα και ταχύτητα. Η Ένωση αυτή θα είναι ανεξάρτητη από το NBA.

Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ωστόσο πως η αντίστοιχη Ένωση Παικτών του NBA θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα λόγω εμπειρίας και ιστορικού, ώστε όλοι οι παίκτες να είναι εξασφαλισμένοι και να εκπροσωπούνται από τη δική τους φωνή στα θέματα που τους αφορούν.

Ένα από τα θέματα που θα τεθούν άμεσα επί τάπητος είναι οι μισθοί, οι οποίοι στη θυγατρική του NBA είναι πολύ χαμηλοί, ο τρόπος μετάβασης και τα σπίτια όπου φιλοξενούνται οι παίκτες.