Βαν Βλιτ: «Πιο σημαντική η υγεία από μερικά εκατομμύρια»

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Φρεντ Βαν Βλιτ που υποστήριξε πως η υγεία είναι πιο σημαντική από μερικά εκατομμύρια που θα χαθούν αν δεν συνεχιστεί η τρέχουσα σεζόν στο ΝΒΑ.

Βαν Βλιτ: «Πιο σημαντική η υγεία από μερικά εκατομμύρια»

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Φρεντ Βαν Βλιτ τονίζοντας πως μερικά πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ. Συγκεκριμένα, ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς φιλοξενήθηκε σε ΜΜΕ και τοποθετήθηκε στην ολοκλήρωση ή μη της φετινής σεζόν.

«Αν η λίγκα μας θέλει να έχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες και να αφήσει τον ιό να μιλήσει. Οπότε οι πιθανότητες είναι εναντίον μας για να ξεκινήσει η σεζόν», δήλωσε αρχικά ο Βαν Βλιτ, για να προσθέσει με νόημα: «Είναι όμως και τα λεφτά, σωστά; Πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να γίνει αυτό που πρέπει. Μπορώ όμως να φανταστώ να γίνεται οτιδήποτε. Δεν θα εκπλαγώ αν δεν επιστρέψουμε, ούτε αν επιστρέψουμε».

Ο Βαν Βλιτ είχε σεζόν καριέρας φέτος με 17,6 πόντους και 6,6 ασίστ κατά μέσο όρο, είναι μάλιστα free agent το καλοκαίρι, ξέροντας πως η πανδημία θα επηρεάσει τις αποδοχές του. Δεν δείχνει να ανησυχεί όμως, τονίζοντας: «Νομίζω ότι η λίγκα και η Ένωση Παικτών θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους free agents αυτό το καλοκαίρι ώστε να υπάρχουν δίκαιες διαπραγματεύσεις. Προφανώς όλοι θα δεχθούμε το χτύπημα κάποια στιγμή, οπότε ελπίζουμε ότι αυτό το χτύπημα θα αφορά μόνο τη φετινή σεζόν».

Κλείνοντας, ο γκαρντ των «δεινοσαύρων» ήταν ξεκάθαρος: «Πιστεύω ότι η υγεία και η ψυχολογία του κόσμου είναι πολύ πιο σημαντική από μερικά εκατομμύρια που θα χαθούν, επειδή είμαστε ήδη πολύ πιο πλούσιοι τώρα από ό,τι ήμασταν πριν μπούμε στη λίγκα. Δεν νομίζω λοιπόν να κλάψει κανείς για αυτά τα λεφτά».