Νέα επίθεση Καντέρ σε Ερντογάν: «Ελέγχει τα πάντα, δεν μπορώ να δω την οικογένειά μου»

Ο Ενές Καντέρ των Σέλτικς εξαπέλυσε μία ακόμα επίθεση σε βάρος του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία της οικογένειάς του, την οποία δεν έχει δει από το 2015.

Νέα επίθεση Καντέρ σε Ερντογάν: «Ελέγχει τα πάντα, δεν μπορώ να δω την οικογένειά μου»

Μία ακόμα επίθεση σε βάρος του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς Ενές Καντέρ.

Σε δηλώσεις του στο NBC ο 27χρονος άσος αναφέρθηκε στη νύχτα του πραξικοπήματος στη γειτονική μας χώρα, όπως επίσης και σε όσα έχει περάσει η οικογένειά του, την οποία δεν έχει δει τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, ήμουν με τον κύριο Γκιουλέν. Ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο, στην Πενσυλβάνια όπου κατοικεί. Όταν ενημερώθηκε πως γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία φαινόταν σοκαρισμένος και μετά άρχισε να προσεύχεται για την πατρίδα του. Μετά βγήκε ο Ερντογάν και τον κατηγόρησε για το πραξικόπημα και εγώ αναρωτιόμουν "πλάκα μάς κάνει;". Ήμουν εκεί και ξέρω πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο πραξικόπημα. Από τότε αποφάσισα να αρχίσω να μιλάω για το τι έγινε εκείνη τη νύχτα, γιατί σκοτώθηκαν 250 Τούρκοι», επεσήμανε σχετικά.

Όσον αφορά τα όσα έχει περάσει η οικογένειά του στην Τουρκία, σημείωσε: «Κανείς από τα τουρκικά ΜΜΕ δεν θέλει να μου μιλήσει πλέον. Ο Ερντογάν ελέγχει τα μίντια στην Τουρκία. Από το 2016 που αποφάσισα να μιλάω όλο και περισσότερο για αυτά τα θέματα, υπήρχαν συνέπειες για την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής γενετικής και απολύθηκε μετά την απόπειρα για πραξικόπημα. Η αδερφή μου πήγε για έξι χρόνια στην ιατρική και τώρα δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ο μικρός αδερφός μου, γιατί ο μεγάλος παίζει μπάσκετ στην Ισπανία, ήταν σε μια ομάδα μπάσκετ της Τουρκίας και τον έδιωξαν.

Ανάγκασαν την οικογένειά μου να βγάλει ανακοίνωση πως με αποκήρυξε. Δύο μήνες μετά, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε αστυνομία στο σπίτι μας στην Τουρκία και κατάσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για να δουν αν είμαστε ακόμη σε επαφή ή όχι. Αν έβρισκαν οποιαδήποτε επαφή μαζί μου, θα είχαν μεγάλο πρόβλημα. Και μετά από αυτή την έρευνα ο πατέρας μου έμεινε στη φυλακή για επτά μέρες. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε μέσω των ΜΜΕ και τελικά αποφυλακίστηκε, αλλά ακόμη και τώρα κάθε 3-4 μήνες τρέχει στα δικαστήρια και τον κατηγορούν επειδή απλώς είναι ο πατέρας μου. Τώρα έχει μία ακόμη δίκη και αν κριθεί ένοχος θα πάει στη φυλακή για 5,5 χρόνια».

Πέραν αυτών, ο Καντέρ είπε κλείνοντας: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είδα την οικογένειά μου. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά, κάπου το 2015 μάλλον. Είχα πάει στην Τουρκία τότε, αλλά πλέον οι δικοί μου δεν μπορούν να βγουν από την Τουρκία και εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω. Ούτε τους έχω δει καν μέσω Skype. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό… Πέρσι ήταν να παίξουμε ένα παιχνίδι με τους Νικς στο Λονδίνο, αλλά δεν μπορούσα να πάω γιατί θα με συνελάμβαναν και θα με έστελναν στην Τουρκία. Το όνομά μου ήταν στην Ιντερπόλ! Η τουρκική κυβέρνηση έχει αυτή τη δύναμη. Μου είπαν από την ομάδα μου πως επειδή είναι μόνο ένα ματς να μην το ρισκάρουμε να ταξιδέψω».