Μπρούκλιν Νετς: «Οι παίκτες είχαν συμπτώματα»

Στην κριτική που δέχθηκαν, γιατί έκαναν τεστ σε όλους τους παίκτες για κορονοϊό από τη στιγμή που αυτά είναι σε έλλειψη, απάντησαν οι Μπρούκλιν Νετς. 

Μπρούκλιν Νετς: «Οι παίκτες είχαν συμπτώματα»

Οι Νετς δέχθηκαν κριτική, καθώς εξέτασαν όλους τους παίκτες τους, τη στιγμή που τα τεστ για κορονοϊό είναι σε έλλειψη, ωστόσο αποδείχθηκε πως τέσσερις παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Κέβιν Ντουράντ, είναι θετικοί στον ιό.

Η ομάδα του Μπρούκλιν πάντως απάντησε γιατί προέβη σε αυτή την ενέργεια, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν εκεί και τονίζοντας πως οι παίκτες είχαν συμπτώματα…

Ο Κέβιν Ντουράντ θετικός στον κορονοϊό - «Θα το ξεπεράσουμε» το μήνυμά του!

«Όταν μάθαμε ότι παίκτες σε άλλες ομάδες ήταν θετικοί, προσέξαμε ότι αρκετοί παίκτες μας και προσωπικό είχαν συμπτώματα. Με αυτήν την πληροφορία και με το δεδομένο ότι οι παίκτες είναι εκτεθειμένοι σε σωματική επαφή με το μπάσκετ και την πιθανότητα ο ιός να πάει από ομάδα σε ομάδα, το ιατρικό προσωπικό μας μάς συμβούλεψε να κάνουν το τεστ.

Ψάξαμε τα τεστ μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας και τα πληρώσαμε μόνοι μας γιατί δεν θέλαμε να πάμε μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας. Με τα αποτελέσματα πήραμε αμέσως μέτρα και απομονώσαμε τους παίκτες που βρέθηκαν θετικοί. Αν περιμέναμε να εμφανίσουν συμπτώματα, μπορεί να βάζαμε σε κίνδυνο τις οικογένειές τους, τους φίλους και το κοινό.

Τέσσερις παίκτες των Μπρούκλιν Νετς θετικοί σε κορονοϊό (pic)

Η ελπίδα μας είναι ότι με την προσοχή που τραβήξαμε με το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τεστ σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους, μπορούμε να ξεκινήσουμε να περιορίζουμε τη διάδοση και να σώσουμε ζωές. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι μόνο σωστό, είναι και υπεύθυνο από μία ιατρική και επιδημιολογική πλευρά», ανέφεραν χαρακτηριστικά, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκαν.