Η ιδιαίτερη σχέση του Λεμπρόν Τζέιμς με τους Σέλτικς!

Οι τελικοί του NBA ξεκινούν απόψε το βράδυ (22:30) με το ζευγάρι της Ανατολής (Μπόστον Σέλτικς - Κλίβελαντ Καβαλίερς) να ανοίγει την αυλαία.

Η ιδιαίτερη σχέση του Λεμπρόν Τζέιμς με τους Σέλτικς!

Το πρωτάθλημα του NBA έχει φτάσει ένα βήμα πριν το τέλος του και οι λάτρεις του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο ανυπομονούν για την έναρξη των τελικών της Ανατολής και της Δύσης, από όπου και θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα «κονταροχτυπηθούν» για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Απόψε το βράδυ ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς ευελπιστεί να οδηγήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς σε break στην έδρα των Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα στην Ανατολική περιφέρεια.

Οι Σέλτικς ήταν η τελευταία ομάδα από τις τέσσερις των τελικών που κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους τελικούς των δύο περιφερειών. Η ομάδα του Λεμπρόν θεωρείται το φαβορί από την πλειοψηφία στη μεταξύ τους σειρά, όμως για να μπορέσει να πάρει θέση στους τελικούς θα πρέπει να πετύχει νίκη στην έδρα του αντιπάλου κι εδώ που τα λέμε η Βοστώνη δεν είναι και το πιο φιλόξενο μέρος για όποιον έχει τέτοιες βλέψεις.

Το «κλειδί» στη σειρά είναι σίγουρα ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο μεγάλος σταρ των Καβαλίερς απέδειξε στους ημιτελικούς της Ανατολής ότι είναι ο απόλυτος βασιλιάς στα παρκέ του NBA, αφού είχε εκπληκτική απόδοση απέναντι στους Ράπτορς που ήταν η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε νίκη κόντρα στην ομάδα του «βασιλιά».

Καμία ομάδα στην Ανατολή δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στις ορέξεις του σταρ των Κλίβελαντ και πλέον καλούνται να το κάνουν οι Celtics τους οποίους ίσως θα πρέπει να φοβάται λιγάκι παραπάνω ο Λεμπρόν. Ο σταρ των Καβαλίερς μετράει επτά συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικούς του NBA, ενώ αν η ομάδα του περάσει τους Σέλτικς αυτές θα γίνουν οκτώ κι έτσι θα γίνει μέλος σε ένα κλειστό κλαμπ καλαθοσφαιριστών που έχουν ανάλογες επιδόσεις: Ο Μπιλ Ράσελ έχει παίξει σε δέκα συνεχόμενους, ο Τόμι Χέινσον σε εννιά, ο Σαμ Τζόουνς σε εννιά και ο Φρανκ Ράμσεϊ σε οκτώ. Τι κοινό έχουν οι τέσσερις προαναφερθέντες; Ότι όλοι τους έχουν υπάρξει παίκτες της Βοστώνης.

Η ιδιαίτερη σχέση του Λεμπρόν όμως με τους Σέλτικς δεν σταματάει εδώ. Οι Κέλτες είναι η ομάδα που πριν από οκτώ χρόνια του στέρησαν τη συμμετοχή του στους τελικούς με την ομάδα των Καβαλίερς και τον είχαν αναγκάσει να πάει στο Μαϊάμι προκειμένου να αναζητήσει εκεί το δαχτυλίδι που του έλειπε.

Το αν οι Σέλτικς θα καταφέρουν να περιορίσουν για μια ακόμα φορά τον Λεμπρόν δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που γνωρίζουν όμως όλοι, είναι ότι πρόκειται για ένα ζευγάρι που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στους τελικούς της Ανατολής!