NBA: Πιθανή επιστροφή το καλοκαίρι

Θα αργήσει ακόμα η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης του NBA, σύμφωνα με τον Έντριαν Βοϊναρόφσκι, ο οποίος «βλέπει» καλοκαίρι.

NBA: Πιθανή επιστροφή το καλοκαίρι

Ο Ρούντι Γκομπέρ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο NBA, κάτι που ανάγκασε τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ να αποφασίσει διακοπή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον ένα μήνα.

Στη συνέχεια μάλιστα, ανιχνεύθηκαν ακόμα δύο κρούσματα με τους Ντόνοβαν Μίτσελ και Κρίστιαν Γουντ να βρίσκονται επίσης θετικοί στον κορονοϊό. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής, ωστόσο, ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι πιστεύει ότι το NBA θα επιστρέψει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον γνωστό ρεπόρτερ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών υποστήριξε ότι ο μέγιστος αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν να παρίστανται σε αγώνες του NBA δεν μπορεί να ξεπερνά τους 50. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση η λίγκα θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στα μέσα ή τέλη Ιουνίου.

Τώρα, όσον αφορά και στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα σε φυσιολογικά επίπεδα, αυτό υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί ακόμα δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο.

Ατομικό οι παίκτες, άδειες για ταξίδια εντός ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο ρεπόρτερ, όλες οι ομάδες έχουν σταματήσει τις προπονήσεις τους και οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται ατομικά, αλλά και να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους, ταξιδεύοντας ακόμα και μακριά από την έδρα των ομάδων τους, μόνο ωστόσο εντός ΗΠΑ.

Η αναβολή των ομαδικών προπονήσεων αναμένεται να πάρει επιπλέον παράταση, από την ισχύουσα των 30 ημερών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και για τις ατομικές προπονήσεις των παικτών υπάρχει οδηγία από τη λίγκα για τον διαχωρισμό των προγραμμάτων, σε μπάσκετ και βάρη ώστε οι παίκτες να μην έρχονται σε επαφή με παραπάνω από έναν προπονητή.