2020 ΝΒΑ All-Star Weekend: Κόνατον πάνω απ' τον Αντετοκούνμπο, αλλά απίθανος Ντέρικ Τζόουνς (vid)

Απίστευτα καρφώματα στο 2020 ΝΒΑ All-Star Weekend με τον Κόνατον πάνω απ' τον Αντετοκούνμπο, αλλά... απίθανο Ντέρικ Τζόουνς στη μάχη με τον Άαρον Γκόρντον

2020 ΝΒΑ All-Star Weekend: Κόνατον πάνω απ' τον Αντετοκούνμπο, αλλά απίθανος Ντέρικ Τζόουνς (vid)

Ο καλύτερος διαγωνισμός καρφωμάτων των τελευταίων ετών. Το 2020 ΝΒΑ All-Star Weekend, ήδη έχει ένα συν συγκριτικά με προηγούμενες διοργανώσεις καθώς το φετινό Dunk Contest του Σικάγο ήταν... κάτι άλλο.

Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ εναντίον Άαρον Γκόρντον με νικητή τον πρώτο ανήμερα των 23ων γενεθλίων του. Ο περιφερειακός των Μαϊάμι Χιτ πανηγύρισε ύστερα από δύο παρατάσεις και αφού ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ πέρασε ακόμα κια πάνω από τον τεράστιο Τάκο Φολ, των Μπόστον Σέλτικς,

Το πάρτι άρχισε με τον Ντουάιτ Χάουαρντ των Λέικερς με μια περιστροφή που του έδωσε 41 πόντους. Ακολούθησε ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ των Χιτ που πέρασε πάνω από τον συμπαίκτη του, Μπαμ Αντεμπάγιο, για να συγκεντρώσει 46 πόντους. Σειρά για τον Πατ Κόνατον των Μπακς που πέρασε πάνω από τον Κρίστιαν Γέλιτς των Μιλγουόκι Μπρούερς (45 πόντοι) και τέταρτος ο Άαρον Γκόρντον που με μια μυθική προσπάθεια είδε στο πρώτο 50άρι της βραδιάς.

Προσπάθειά δεύτερη, όχι καλή για τον Χάουαρντ που με 90 πόντους έμεινε εκτός τελικού. Ο Πατ Κόνατον πέρασε πάνω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και κάρφωσε έστω και με την τρίτη για να πάρει το 50άρι. Το πήρε και ο Ντέρικ Τζόουνς με ένας απίστευτο κάρφωμα όπως και Άαρον Γκόρντον. Οι δυο τους πήγαν στον τελικό.

Ο Ντέρικ Τζόουνς πέρασε πάνω από δύο άτομα και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του πριν την καρφώσει με άνεση, ενώ πάνω από άνθρωπο πέρασε και ο Άαρον Γκόρντον χωρίς πάντως να έχει πρωτοτυπία η προσπάθειά του που ήταν ομολογουμένως δύσκολη.

Στην τελευταία του προσπάθεια ο Ντέρικ Τζόουνς έκανε ένα από τα κορυφαία καρφώματα όλων των εποχών, ο Γκόρντον το ίδιο.

Στη παράταση από ένα πενηντάρι με απίθανα καρφώματα. Στη δεύτερη παράταση, ο Τζόουνς κάρφωσε με ανεμόμυλο, αλλά πάτησε στη γραμμή των βολών, για να πάρει 48 πόντους. Ο Γκόρντον πέρασε δύσκολα πάνω από τον Τάκο Φολ και πήρε 47 πόντους. Νικητής, ο Ντέρικ Τζόουνς.