Να μην θες να πιστέψεις αυτό που διαβάζεις...

Ο ξαφνικός θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ είναι από τις ειδήσεις που δεν θες να πιστέψεις. Δυστυχώς, όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Να μην θες να πιστέψεις αυτό που διαβάζεις...

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Το διαβάζεις, σοκάρεσαι, αλλά δεν θες να το πιστέψεις. Αρχικά, κυκλοφορεί σαν δημοσίευμα, έχεις την ελπίδα ότι θα διαψευστεί, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα μαθαίνεις ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επενέβαινε και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα Μπράιαντ. Ένα κορίτσι με πολύ ταλέντο που το μόνο που ήθελε να μοιάσει στον πατέρα της και να γράψει τη δική ιστορία στο μπάσκετ.

Μόλις λίγες ώρες πριν, αυτός ο θρύλος των Λέικερς -σαν τραγική ειρωνεία- είχε συγχαρεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος τον προσπέρασε στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στο NBΑ, με την προτροπή να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Νομίζω δεν χρειάζεται να πει κανείς τι ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ για το παγκόσμιο μπάσκετ και το NBA. Κάτι παραπάνω από θρύλος, κάτι παραπάνω από ίνδαλμα, κάτι παραπάνω από σημαία των Λέικερς. Αυτό το «κάτι» είναι που τον έκανε και τόσο ξεχωριστό. Ήταν η πεμπτουσία του μπάσκετ...

Όλοι εμείς που τον προλάβαμε, τον ζήσαμε μέσα από τις οθόνες μας, τον είδαμε να κατακτά την κορυφή ξανά και ξανά, είμαστε πολύ τυχεροί και σίγουρα θα τον θυμόμαστε. Εκείνος μπορεί να μη ζει πια αλλά τα κατορθώματά του θα παραμείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Ως θρύλος, όπως του αρμόζει.

Καλό ταξίδι, «Μπλακ Μάμπα». Ήσουν και θα είσαι αναντικατάστατος, ένας γνήσιος πρωταθλητής. Μας άφησες νωρίς, μόλις στα 41 σου χρόνια. Σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες. Ήσουν πάντα ένα παιδί που αγαπούσες πολύ το μπάσκετ, ή όπως θα έλεγες και εσύ:

«Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5... 4... 3... 2... 1».

Υ.Γ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον χαμό του ίδιου και της κόρης του, Τζιάνα. Δεν υπάρχουν λόγια...

Διαβάστε ακόμα:

ΣΟΚ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του Τζιάνα!

Kόμπι Μπράιαντ: Αυτό είναι το μοιραίο ελικόπτερο (pic)

Κόμπι Μπράιαντ: Ο τελευταίος αγώνας (vid)

Κόμπι Μπράιαντ: Συγκέντρωση έξω από το Staples Center!

Κόμπι Μπράιαντ: Νεκρή και η κόρη του, Τζιάννα

Κόμπι Μπράιαντ: Εκατομμύρια tweets, για το χαμό του