Αντετοκούνμπο: Μου αρέσει να σουτάρω τρίποντα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη ενόψει του αγώνα των Μπακς με τους Χόρνετς στο Παρίσι.

Αντετοκούνμπο: Μου αρέσει να σουτάρω τρίποντα!

Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος στο NBA μίλησε μεταξύ άλλων για τη δόξα που έχει αποκτήσεισ στις ΗΠΑ, το καθιερωμένο pregame των Μπακς, αλλά και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

Πώς νιώθει ως ένα σύμβολο της παγκοσμιοποίησης του μπάσκετ

«Σίγουρα, είμαι ένας από τους πιο «παγκόσμιους» παίκτες του NBA και με μεγάλη προβολή σε όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη παίκτες που παίζουν στο NBA ή έπαιξαν στο παρελθόν, που απολαμβάνουν εξίσου μεγάλη προβολή σε όλο τον κόσμο. Το ΝΒΑ κάνει πολύ καλή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση, με όλα τα παιχνίδια που έχει διοργανώσει στο Λονδίνο και τώρα αυτόν τον αγώνα στο Παρίσι. Ελπίζω αυτό να είναι κάτι που το ΝΒΑ θα καθιερώσει και θα γίνεται κάθε χρόνο. Υπάρχουν fans που μας υποστηρίζουν απ’ όλο τον κόσμο κι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθει ο κόσμος πιο κοντά σε εμάς.»

Για το καθιερωμένο Pre-game των Bucks

«Είναι μια πραγματικά πολύ διασκεδαστική ρουτίνα. Το ξεκίνησαν ο Wesley Matthews και ο Robin Lopez κι είχε τόση πλάκα που συμμετείχα κι εγώ. Όλη η ομάδα το απολαμβάνει κι είναι κάτι που πλέον έχει καθιερωθεί πριν από κάθε παιχνίδι και κάθε φορά μας κινητοποιεί και μας προετοιμάζει για το παιχνίδι.»

Σχετικά με την επίσκεψη του στην Παρί Σεν Ζερμέν και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο

«Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Όταν ήμουν παιδί υποστήριζα την Άρσεναλ. Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο. Έπαιζα απ’ όταν ήμουν εννιά μέχρι τα δώδεκα, όταν και ξεκίνησα το μπάσκετ. Όταν έπαιζα FIFA, πάντα επέλεγα την Παρί Σεν Ζερμέν. Είμαι μεγάλος fan του Zlatan Ibrahimovic απ΄όταν ξεκίνησε να παίζει εδώ για την Παρί. Πριν από πέντε χρόνια είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το γήπεδο της Τσέλσι και όταν μας είπαν ότι θα πάμε στο γήπεδο της Παρί ήμουν σε φάση “οκ, αυτό δεν το χάνω”. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε μερικούς παίκτες, όπως τον Νεϋμάρ και τον Εμμπαπε… αλλά σίγουρα ήταν πολύ ωραία. Πήγαμε στα αποδυτήρια και κλωτσήσαμε και μερικές μπάλες. Ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία και το ωραίο ήταν ότι πήραμε και μερικές φανέλες.»

Σχετικά με το NBA Africa League…

«Δεν γνώριζα πολλά σχετικά αλλά είναι φανταστικό! Έμαθα για αυτό στην αρχή της σεζόν και θεωρώ ότι είναι μια συναρπαστική ευκαιρία. Είχαμε την εύκαιρα να παίξουμε στο NBA Africa Game το 2015 και είδαμε ότι οι άνθρωποι στην Αφρική αγαπούν πολύ το μπάσκετ – υπάρχει πολύ ταλέντο στην Αφρική. Έχω μιλήσει με τον Masai Ujiri και πρόκειται να κάνει κάποια σπουδαία πράγματα – είμαι σίγουρος ότι είναι κι αυτός μέρος αυτού του πρωταθλήματος και είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να ανακαλύψω περισσότερα σχετικά με αυτό. Ελπίζω να μπορέσουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι της regular season στην Αφρική.»

Σχετικά με την προσαρμογή και τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να παίζεις ένα παιχνίδι της regular season σε άλλη χώρα…

«Η προσαρμογή ήταν ομαλή. Όλοι μας είχαμε ένα μικρό jet lag και δυσκολευτήκαμε να κοιμηθούμε το βράδυ αλλά η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και μας βοήθησε να ξεκουραστούμε όσο χρειάζεται. Είχαμε ρεπό την χτεσινή ημέρα οπότε ξεκουραστήκαμε. Κατάφερα να περπατήσω στην πόλη λίγο χτες και οι άνθρωποι με αναγνώριζαν και όλο αυτό ήταν ένα κομμάτι όλης αυτής της εμπειρίας που ζούμε εδώ. Μου αρέσει που είμαι εδώ. Πριν δυο ή τρία χρόνια, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Παρίσι με το κορίτσι μου. Τότε περπατούσα παντού και κανένας δεν με αναγνώριζε! Πήγα στον Πύργο του Άιφελ και ήταν πολύ όμορφα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω ξανά να βγω έξω με αυτόν τον τρόπο, αλλά το να περπατάς στο Παρίσι και να απολαμβάνεις τον πολιτισμό του είναι φανταστικό. Το Παρίσι έχει ένα διαφορετικό vibe – Το αγαπώ.»

Για το ντεμπούτο του Zion Williamson και τι συμβουλή θα του έδινε…

«Ναι, έκανε χθες το ντεμπούτο του. Δεν μπόρεσα να δω το παιχνίδι γιατί ήταν αργά εδώ αλλά όταν ξύπνησα είδα τα highlights και είδα ότι είχε 17 πόντους στην τέταρτη περίοδο κι αυτό είναι τρομερό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για εκείνον και πολύ χαρούμενος που κατάφερε να επιστρέψει και να κάνει το ντεμπούτο του. Σίγουρα είναι ένα σκληραγωγημένο παιδί και η συμβουλή που θα του έδινα είναι να έχει υπομονή, να δουλεύει σκληρά και να είναι υγιής. Στα highlights που είδα έδειχνε να έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο του, οπότε θα του έλεγα να μην βιαστεί! Θα γίνει ένα θηρίο, όλοι ξέρουν ότι θα είσαι ένα θηρίο. Απλώς βήμα βήμα και μέρα με την μέρα θα γίνεσαι πιο υγιής κι όταν επανέλθεις 100% θα βοηθήσεις την ομάδα σου να κερδίσει και να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.»

Σχετικά με τις περισσότερες προσπάθειες για τρίποντα…

«Δεν ξέρω αν θα είναι περισσότερα. Ας ελπίσουμε ότι αν κάνω περισσότερες προσπάθειες θα μπαίνουν περισσότερα αλλά χαίρομαι που είμαι άνετος με αυτό. Είμαι ενθουσιασμένος – μου αρέσει να σουτάρω τρίποντα! Σίγουρα βοηθά το παιχνίδι μου και ανοίγει περισσότερες δυνατότητες για μένα, και αν είμαι άνετος πιθανότατα να σουτάρω και περισσότερο.»

Πώς αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου σε άλλη χώρα…

«Μιλούσα με τον αδερφό γι’ αυτό, γιατί συνήθως όταν είμαι στο Παρίσι είναι off-season, είναι διακοπές και αυτή η αίσθηση, τα media κι όλος αυτός ο ενθουσιασμός, μοιάζει σαν ένα All-Star διάλειμμα. Στο τέλος της ημέρας βέβαια έχουμε μια δουλειά να κάνουμε, κι αυτή δεν είναι άλλη από το να κερδίσουμε το παιχνίδι και να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση, φροντίζοντας το σώμα μου. Όταν επιστρέψω στο ξενοδοχείο, θα είμαι συγκεντρωμένος και έ