Αποσύρθηκε ο Ζακ Ράντολφ

Ο Ζακ Ράντολφ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, βάζοντας τίτλους τέλους σε μία 18ετή καριέρα στο NBA.

Αποσύρθηκε ο Ζακ Ράντολφ

Όντας πολλούς μήνες χωρίς ομάδα, στα 38 του πια χρόνια, ο Ζακ Ράντολφ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, βάζοντας τέλος σε μία καριέρα 18 χρόνων στο NBA.

Την τελευταία του σεζόν ανήκε στο ρόστερ των Κινγκς και αργότερα των Μάβερικς, όπου βρέθηκε μέσω ανταλλαγής, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να αγωνιστεί.

Το 2001 επιλέχθηκε στο Νο19 του NBA Draft από τους Μπλέιζερς και ήδη από τα πρώτα του βήματα εθεωρείτο ένας ταλαντούχος αλλά και προβληματικός παίκτης, που είχε προβλήματα με το νόμο, φήμη που τον ακολούθησε για αρκετά χρόνια.

Μετά από τρεις ανταλλαγές μέσα σε δύο χρόνια (από το 2007 μέχρι το 2009 παραχωρήθηκε από τους Μπλέιζερς στους Νικς, από τους Νικς στους Κλίπερς και από τους Κλίπερς στους Γκρίζλις), βρήκε το λιμάνι του στο Μέμφις.

Στις «αρκούδες» ο Ράντολφ αναγεννήθηκε και εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίος πάουερ φόργουορντ της λίγκας, συνθέτοντας ένα αχτύπητο δίδυμο με του Μαρκ Γκασόλ από τη σεζόν 2009-10 και μετά. Σε αυτό το διάστημα έγινε δύο φορές All Star (2010, 2013), ενώ ήταν εκ των κορυφαίων στην πορεία των Γκρίζλις μέχρι τους τελικούς της Δύσης το 2013.

Το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με τους Κινγκς. Τη σεζόν 2017-18 είχε καλούς αριθμούς με το Σακραμέντο, ωστόσο την επομένη τέθηκε σταδιακά εκτός ροτέισον λόγω της απόφασης των «βασιλιάδων» να δώσουν χρόνο και ευκαιρίες στους νεαρότερους παίκτες τους, σημαίνοντας ουσιαστικά την αρχή του τέλους της καριέρας του.

Ο Ράντολφ αγωνίστηκε σε 1.116 αγώνες, σημειώνοντας 18.578 πόντους και μαζεύοντας 10.208 ριμπάουντ. Είχε κατά μέσο όρο 16.6 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.