NBA: Οι πέντε πρώτες εβδομάδες - Παραμένουν φαβορί οι Λέικερς και οι Κλίπερς

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει την δική του εκτίμηση αναφορικά με τα φαβορί της φετινής σεζόν του NBA, μέχρι στιγμής, αλλά και τις δύο ομάδες-εκπλήξεις που μπορούν να μπουν «σφήνα» στην διεκδίκηση του πολυπόθητου τίτλου. 

NBA: Οι πέντε πρώτες εβδομάδες - Παραμένουν φαβορί οι Λέικερς και οι Κλίπερς

Πέντε εβδομάδες έχουν περάσει αισίως από την έναρξη της σεζόν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και σχεδόν το ένα τέταρτο της σεζόν αλλά και τα πρώτα δείγματα επιβεβαιώνουν πως οι Λέικερς και οι Κλίπερς είναι τα φαβορί για τον τίτλο.

Αυτή τη στιγμή όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Λος Άντζελες όπου οι Λέικερς έχουν το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος (16-2), και ίσως το καλύτερο δίδυμο του πρωταθλήματος που ακούει στα ονόματα των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις.

Την ίδια στιγμή στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο λόγος για αυτό των Κλίπερς (14-5), Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ ανακαλύπτουν πως να παίζουν μαζί και πλαισιώνονται από πολύ δυνατό πάγκο στον οποίο ξεχωρίζουν οι Λου Ουίλιαμς (που μεταξύ μας αξίζει να κληθεί στο πρώτο All-Star Game της καριέρας του) και Μόντρεζλ Χάρελ. Και οι δύο ομάδες έχουν προοπτικές βελτίωσης και αν αναμετρηθούν στα Play-off (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) αναμένονται αξέχαστα ματς.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με την μάχη του τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη, ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς, μπορεί να έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκι με τις φετινές του εμφανίσεις αλλά τα φαβορί για το φετινό MVP είναι και πάλι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο «Greek Freak» έχει μέσους όρους 31,1 πόντων, 13,7 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ, 1,5 κλεψίματος και 1,4 μπλοκ σε 33,1 λεπτά συμμετοχής και οδηγεί το Μιλγουόκι στο καλύτερο ρεκόρ της Ανατολικής Περιφέρειας με 15-3.

Από την πλευρά του ο «Κing James» που έχει 25,8 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 35,3 λεπτά συμμετοχής, μοιάζει σαν το καλό κρασί, που όσο παλαιώνει, τόσο καλύτερο γίνεται, μιας και έχει κλείσει αισίως τα 35 έτη.

Οι εκπλήξεις από την Ανατολή

Οι φετινές εκπλήξεις του πρωταθλήματος ακούνε στα ονόματα Μπόστον Σέλτικς και Τορόντο Ράπτορς. Οι Σέλτικς με ρεκόρ 13-4 βρίσκονται πίσω μόνο από το Μιλγουόκι στην Ανατολή, παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι έχασαν τον Κάιρι Ίρβινγκ (Μπρούκλιν Νετς) και τον Αλ Χόρφορντ (Φιλαδέλφεια 76ερς).

Παρόλα αυτά, ο Κέμπα Ουόκερ που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Ίρβινγκ φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στην φιλοσοφία και στο «ευρωπαϊκό» στυλ παιχνιδιού της ομάδας που δείχνει πιο συμπαγής φέτος.

Το Τορόντο (13-4) επιβεβαιώνει πως η καρδιά ενός πρωταθλητή δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθεί. Οι Ράπτορς που έχασαν το μεγάλο αστέρι τους, αλλά και MVP των περσινών τελικών, Καουάι Λέοναρντ, δείχνουν απροσδόκητα σε εξαιρετική φόρμα και στηρίζονται στους Πασκάλ Σιάκαμ και Φρεντ Βανφλίτ που διανύουν τις καλύτερες σεζόν της καριέρας τους.