Ντρέιμοντ Γκριν: Η θέση του για την Κίνα και το NBA

Ξεκάθαρος ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν σε δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα Κίνας και NBA: Ό,τι και αν συμβεί το NBA, θα συνεχίσει να μιλάει για όσα το απασχολούν.

Ντρέιμοντ Γκριν: Η θέση του για την Κίνα και το NBA

Το NBA ζει πρωτόγνωρες στιγμές, μετά την κρίση που έχει ξεσπάσεις στις σχέσεις Λίγκας και Κίνας λόγω του σχολίου του Ντάριλ Μόρεϊ υπέρ της ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ.

Παρά τις συνέπειες και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Ντρέιμοντ Γκριν θεωρεί ότι ούδεις παίκτης ή παράγοντας εμπλεκόμενος με το NBA θα σιωπήσει, τονίζοντας ότι στις ΗΠΑ υπάρχει ελευθερία λόγου:

«Νομίζω πως αν οποιοδήποτε θέμα αγγίξει κάποιον, τότε αυτός θα μιλήσει, όπως έκανε ο Ντάριλ για αυτή την κατάσταση. Όταν μιλάς για ένα θέμα, είσαι στις ΗΠΑ. Υπάρχει ελευθερία λόγου. Δεν είχαμε ποτέ μία τέτοια αντίδραση μέχρι τώρα επειδή βρισκόμαστε στις ΗΠΑ και όποια θέση και να έχεις, αν πάρεις αυτή την θέση, τότε αυτή είναι η θέση σου».

Ο φόργουορντ των Ουόριορς μάλιστα τάχθηκε στο πλευρό του κομισάριου του NBA, Άνταμ Σίλβερ, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το επίμαχο θέμα: «Ο τρόπος που έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση είναι ο ίδιος που έχει αντιμετωπίσει και παλαιότερες κατά την διάρκεια της θητείας του. Έμεινε αληθινός σε αυτό που είναι και πρεσβεύει και το σέβομαι αυτό».