Πλέι οφ ΝΒΑ: Ο Γιάννης και οι άλλοι...

Τα πλέι-οφ του ΝΒΑ συμπλήρωσαν δέκα μέρες και το fosonline κάνει μια σούμα για το τι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Πλέι οφ ΝΒΑ: Ο Γιάννης και οι άλλοι...

Κατ’ αρχήν, είδαμε μια ομάδα να «σκουπίζει» και να περνάει ξεκούραστα στον 2ο γύρο. Πρόκειται για τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης του φοβερού και τρομερού Άντονι Ντέιβις (33 πόντοι μέσο όρο) ο οποίος στη σειρά με τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς (4-0) βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Τζρου Χόλιντεϊ (27 πόντους μ.ο). Οι Πέλικανς, παρά τον τραυματισμό του Ντεμάρκους Κάζινς, έκαναν εκπληκτικό φίνις στην κανονική περίοδο και συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο και στα πλέι-οφ, «αναγκάζοντας» τη διοίκηση να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του προπονητή Άλβιν Τζέντρι για την επόμενη σεζόν.

Είδαμε τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο να σπρώχνει τη σειρά Βοστώνης-Μιλγουόκι στο 2-2, ύστερα από το προβάδισμα με 0-2 που είχαν πάρει οι Σέλτικς, κερδίζοντας τα δυο πρώτα ματς στην έδρα τους. Οι Κέλτες είναι αποδεκατισμένοι από τραυματισμούς και τα Ελάφια δείχνουν τα κέρατά τους. Πάντως, την τελευταία φορά που κέρδισαν μια σειρά πλέι-οφ με το σκορ στο 2-2 και έχοντας μειονέκτημα έδρας ο Γιάννης ήταν αγέννητος (συνέβη το 1989 ενώ ο μεγάλος σταρ του γεννήθηκε το 1994).

Είδαμε, τους γεροντάρες Πάρκερ και Τζινόμπιλι να σημειώνουν ένα ακόμη ρεκόρ στους αγώνες της σειράς Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς- Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Γάλλος και ο Αργεντινός έγιναν το δίδυμο με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των πλέι-οφ του ΝΒΑ. Αν και χωρίς τον Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο λόγω του θανάτου της γυναίκας τους, οι Σπερς έδειξαν σφυγμό στο τελευταίο ματς που έγινε στο Σαν Αντόνιο και μείωσαν σε 3-1 τη σειρά αλλά οι πρωταθλητές που εξακολουθούν να αγωνίζονται χωρίς τον ΜVP τους, Στέφεν Κάρι είναι έτοιμοι για το πέρασμα στον 2ο γύρο.

Είδαμε τους φιλόδοξους, λόγω της παρουσίας των Γουέστμπρουκ, Τζόρτζ και Άντονι, Οκλαχόμα Θάντερ να γίνονται μέχρι τώρα κομματάκια στα δόντια των σκληρών Γιούτα Τζαζ που προηγούνται 3-1, έχοντας κάνει μπρέικ. Με άμυνα που τρώει σίδερα και τον ρούκι Ντόνοβαν Μίτσελ να σκοράρει ακατάπαυστα (27.5 πόντους κατά μέσο όρο) θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να χάσει η ομάδα της Γιούτα την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Είδαμε τους Χιούστον Ρόκετς να σημειώνουν 50 πόντους σε μια περίοδο σε αγώνα πλέι-οφ και να στριμώχνουν (3-1) στα σχοινιά τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς που ναι μεν είναι μια ταλαντούχα ομάδα αλλά δεν έχει τα κότσια για να τα βάλει με τον Χάρντεν (30 πόντους μ.ο), τον Πολ (20 πόντους μ.ο) και το υπόλοιπο γεμάτο ρόστερ των Ρόκετς σε μια σειρά επτά αγώνων.

Είδαμε τον φαφλατά Λανς Στίβενσον να προκαλεί τον Λεμπρόν Τζέιμς μετά το μπρέικ και το 2-1 της Ιντιάνα επί του Κλίβελαντ, ξεχνώντας αυτό που λέει ο λαός «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες». Ο βασιλιάς έδωσε την απάντησή τους στο τέταρτο παιχνίδι και η σειρά μεταφέρεται τώρα στο Κλίβελαντ με το σκορ ισόπαλο στο 2-2. Έχει δρόμο, πάντως, ακόμη, κι ας μη βιαστούμε να προβλέψουμε το νικητή.

Είδαμε τους Τορόντο Ράπτορς, με το καλύτερο ρεκόρ στην ανατολική περιφέρεια, να κατεβαίνουν από το συννεφάκι τους, όπου ανέβηκαν μετά το γρήγορο 2-0 και τώρα, που η σειρά με τους Γουίζαρντς έφτασε στο 2-2, να πνίγονται στο άγχος, μήπως αντί να φτάσουν στον τελικό, όπως υπολόγιζαν, γίνουν ρεζίλι των σκυλιών, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Είδαμε τον γίγαντα Εμπίντ να επιστρέφει από τραυματισμό και να δυναμώνει κι άλλο τους γεμάτους ταλέντο Φιλαντέλφια Σίξερς οι οποίοι με οδηγό (και στα πλέι οφ) τον διαστημικό γκαρντ Μπεν Σίμονς και τον σούπερ αναπληρωματικό Μάρκο Μπελινέλι έσβησαν τις φλόγες των Μαϊάμι Χιτ (3-1) και είναι ένα βήμα από την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.