Ριζοσπαστική αλλαγή στη G-League, τέλος οι βολές!

Στο φετινό πρωτάθλημα της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ οι παίκτες θα εκτελούν μία μόνο βολή 

Ριζοσπαστική αλλαγή στη G-League, τέλος οι βολές!

Σε μια καινοτομία που θα συζητηθεί προχώρησε η G-League για τη σεζόν 2019/20, με το ΝΒΑ να είναι φυσικά ενήμερο. Συγκεκριμένα, στο επερχόμενο πρωτάθλημα οι παίκτες που θα κερδίζουν φάουλ με δικαίωμα για βολές, θα εκτελούν... μία (!) είτε η προσπάθειά τους ήταν για δύο, είτε για τρεις πόντους.

Ο παίκτης που θα κερδίζει το δικαίωμα να πάει στη γραμμή, θα εκτελεί μία φορά. Αν ευστοχεί, θα παίρνει δύο ή τρεις πόντους (ανάλογα με το σουτ που κόπηκε αντικανονικά από τον αντίπαλό του), αν αστοχεί δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται πως κάθε αγώνας θα διαρκεί έξι έως οκτώ λεπτά λιγότερο, με στόχο οι αναμετρήσεις να αγγίζουν αλλά να μην ξεπερνούν τις δύο ώρες.

Η G-League είχε ήδη μειώσει τον χρόνο των timeouts και είχε περιορίσει το μάκρος των αγώνων κατά τέσσερα λεπτά, ωστόσο θέλει να μειώσει ακόμη περισσότερο την διάρκειά τους και να δώσει πιο γρήγορο τέμπο στις ομάδες.

Το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα ισχύει στο τελευταίο δίλεπτο των αγώνων. Στο τέλος της σεζόν θα γίνει η αξιολόγησή του. Λέτε να το δούμε σύντομα και στο ΝΒΑ;