NBA: Ο «θάνατος» των Big-3 και οι δυναμικές δυάδες

Η έλευση του Λέοναρντ στους Κλίπερς καταδίκασε τελεσίδικα την ύπαρξη του μοντέλου των Big-3. 

NBA: Ο «θάνατος» των Big-3 και οι δυναμικές δυάδες

Η απόφαση του Καουάι Λέοναρντ να συνεχίσει την καριέρα του στους Κλίπερς μαζί με τον Πολ Τζορτζ αντί των Λέικερς με ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις είναι τεράστιας και ιστορικής σημασίας για το NBA.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα στο μοντέλο των "Big-3" και την επιστροφή στα δυναμικά ντουέτα διασκορπισμένα σε ομάδες τις Λίγκας.

Ναι, ο Καουάι θα μπορούσε να πάει στους Λέικερς, κάνοντάς τους απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Δεν ήθελε όμως να βρίσκεται στην ομάδα του ΛεΜπρόν. Ήθελε να έχει μια αδιαμφισβήτητα δική του ομάδα που θα την οδηγήσει στις επιτυχίες, όπως έκανε και για τους Ράπτορς. Είναι πλέον ο μπασκετικά ώριμος ηγέτης για να πλαισιώνεται μονάχα από ακόμα ένα σούπερ σταρ και να σηκώνει μια ομάδα στις πλάτες του.

Και εδώ υπεισέρχεται ο σημαντικός ρόλος του Πολ Τζορτζ, ενός παίκτη που συμπληρώνει με τις επιθετικές του αρετές, χωρίς να επισκιάζει τον Λέοναρντ. Μαζί θα δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίδυμο, το οποίο φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στη Λίγκα. Μονάχα που δεν είναι το μόνο...

Έχουμε, λοιπόν, Λέοναρντ και Τζορτζ στους Κλίπερς, ΛεΜπρόν και Ντέιβις στους Λέικερς, Ίρβινγκ και Ντουράντ στους Νετς, Κάρι και Τόμπσον στους Ουόριορς, Ουόκερ και Χέιγουορντ (εφόσον ανακάμψει) στους Σέλτικς, Ντόντσιτς και Πορζίνγκις στους Μάβερικς κ.α.

Μένει να δούμε αν και οι Χιτ θα πάνε σε αυτό το μοντέλο, πλαισιώνοντας τον Μπάτλερ με ένα ακόμα σούπερ σταρ ή θα πάνε σε ένα μεγαλύτερο κόλπο με την ενδεχόμενη απόκτηση δύο παικτών πρώτης γραμμής, όπως των Μπιλ και Ουόλ. Αν το Μαϊάμι μείνει μόνο με την προσθήκη του Μπάτλερ, θα πάει στράφι η τεράστια προσπάθεια που έκανε για να τον αποκτήσει...

Από εκεί και πέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από πολλά χρόνια θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χωρίς την ύπαρξη ξεκάθαρου φαβορί στην κούρσα του τίτλου. Οι σούπερ σταρ διαμοιράστηκαν ισόνομα στις ομάδες στη φετινή Free Agency. Μοναδικό αρνητικό, μετά την αποχώρηση του Λέοναρντ, είναι η εκ νέου σημαντική αποδυνάμωση της Ανατολής, η οποία για μία ακόμα χρονιά αδυνατεί να ακολουθήσει την γεμάτη αστέρια Δύση.