Προσβλητικός Ουτζίρι: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας, αλλά Νιγηριανός»

O αφρικανικής καταγωγής πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, δήλωσε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας, αλλά Νιγηριανός.

Προσβλητικός Ουτζίρι: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας, αλλά Νιγηριανός»

Ο Βρετανός Μασάι Ουτζίρι είναι ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθεί αυτή η εξαιρετική ομάδα, η οποία έφτασε φέτος στη κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Μασάι Ουτζίρι αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή ερώτηση για τους παίκτες με καταγωγή από την Αφρική που διαπρέπουν. Η απάντηση που έδωσε ήταν προσβλητική, καθώς σχολίασε: "Με συγχωρείτε, αλλά ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας. Ο Γιάννης είναι Νιγηριανός", όπως αναφέρει στο twitter ο Μπλέικ Μέρφι, ο οποίος είναι ρεπόρτερ των Τορόντο Ράπτορς.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Μασάι Ουτζίρι έχει σχεδόν παρόμοια ιστορία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 49χρονος παράγοντας των Ράπτορς, γεννήθηκε στην Αγγλία από Νιγηριανούς γονείς, όπως Νιγηριανοί είναι και οι γονείς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος, όμως, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Το σχόλιο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο twitter.